Kumanizacija Barselone: Vajnaldum i Depaj na pragu transfera!

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.20. | 09:58

Holanđanin insistira na dolascima zemljaka koji su već rekli "da"

Barselona kreće u novu holandsku eru. Sa Ronaldom Kumanom se vraća i šmek Holandije na Kamp Nou. Kao nekad kod Luja van Gala koji je u Kataloniji napravio holandsku koloniju krajem prošlog veka.

Novi trener Kuman je prihvatio da napravi čistku u ekipi što mu je i naređeno od strane kluba, ali isto tako su mu obećana i pojačanja po njegovom ukusu. Reč je o Žoržinju Vanjaldumu i Memfisu Depaju.

Izabrane vesti

Holandski mediji javljaju da su obojica pomenutih reprezentativaca Lala u odmaklim pregovorima sa Barselonom i da na njihovim transferima insistira Kuman. Čeka se samo da se Barsa reši viška igrača i da oslobodi prostor na platnom spisku. Rakitić je već otišao, Vidal je praktično već igrač Intera, a Suarez je na pragu Juventusa. Samo na njihovim odlascima će Barsa uštedeti 50.000.000 evra koliko su na bruto nivou iznosile njihove godišnje plate, a i dalje se očekuje da klub napusti Leo Mesi koji Barsu košta 100.000.000 godišnje. To je ogromna ušteda, a i da ne pominjemo odlaske još nekih manje zvučnih imena koja takođe donose rasterećenje klupske kase.

Kada i definitivno reši situaciju sa odlascima Vidala i Suareza, Barsa može da krene u dovođenje novih igrača, a Vajnaldum i Depaj su prvi na spisku. Depaj je još i pre dolaska Kumana bio na Barsinoj listi želja i dolaskom holandskog stručnjaka se taj interes konkretizovao. Što se Vajnalduma tiče, on je Kumanova izričita želja. Sa obojicom pomenutih je imao sjajnu saradnju u reprezentaciji i čim je seo na klupu Barse, uputio im je pozive. Klub je stupio u kontakte sa agentima holandskih reprezentativaca, dobio njihovo “da” i čekaju se odlasci gore pomenutih pa da Barsa stupi u pregovore sa Liverpulom i Lionom.

Olakšavajuća okolnost je što obojici Holanđana ugovori ističu sledećeg leta u njihovim aktuelnim klubovima. I ne žele da ih produže.  To znači i da će biti jeftini, a to je za Barsu i njenu finansijsku situaciju jako bitno. Pored toga što će ispuniti želje novom treneru, neće morati da plati mnogo. Procenjuje se da će Vajnaldumova cena biti oko 20.000.000 evra, a Depajova oko 30.000.000 što je za Barsu podnošljivo. U Liverpulu čekaju na konkretnu ponudu kako bi umesto Vajnalduma doveli Tijaga Alkantaru iz Bajerna za sličnu cenu.

Kuman planira promenu sistema igre i formaciju sa dvojicom zadnjih veznih koji će graditi igru. Želi da vrati Frenkija de Jonga na prirodnu poziciji ispred odbrane i da on igra u tandemu sa Pjanićem dok bi Vajnaldum završavao neke druge zadatke kao u Liverpulu. Što se Depaja tiče, on može da igra na sve tri pozicije u napadu ali je kod Kumana u reprezentaciji uglavnom igrao kao centarfor. Posle odlaska Suareza se očekuje da to mesto popuni Grizman dok bi Depaj došao kao zamena za Mesija


tagovi

Memfis DepajŽoržinjo Vajnaldum

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara