Fudbalerke Japana na treningu (©Reuters)
Fudbalerke Japana na treningu (©Reuters)

Kunoiči upadaju u špansku tvrđavu

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.07.23. | 23:04

Fudbalerke Japana i Španije sastaju se u ponedeljak od 09.00 časova u okviru 3. kola C grupe Svetskog prvenstva

Španci sa ponosom nazivaju svoju žensku fudbalsku reprezentaciju „tvrđavom“, zbog sjajne defanzive u poslednje vreme. Međutim i te zidine će morati nekada da popuste, a u Japanu se uzdaju da će ih osvojiti fudbalerke Zemlje izlazećeg sunca u ponedeljak od 09.00 časova, u 3. kolu C grupe Svetskog prvenstva.

U neko davno prošlo vreme Japanci su na zadatke da infiltriraju tvrđave i izvrše atentat slali nindže, što je opšte poznato. To je ime koje su nosili muškarci koji su se bavili veštinama nindžicua, ali da li ste znali da su njih sa jednakim pravima mogle da izučavaju i žene? Njima su poveravani kompleksniji špijunski zadaci i plaćena ubistva, a nazivale su se konuiči. S obzirom na to da ovde pišemo o fudbalerkama, prikladnije je da za Japanke koristimo taj termin.

Izabrane vesti

Špankinje su u sjajnoj formi, na poslednjih osam utakmica su sve pobedile, a na poslednjih šest nisu primile nijedan gol. Uključujući i oba meča na Mundijalu, savladale su Kostarikanke sa 3:0 i Zambijke 5:0.

Međutim, ni Japan nije ništa lošiji. Ekipa koju trenira Futoši Ikeda je takođe maksimalna, Zambija je poražena u prvom kolu sa 5:0, a Kostarika 2:0. Tim rezultatima su i Japan i Španija obezbedili plasman u osminu finala, u direktnom okršaju će samo odlučiti ko će da bude prvi, te da igra u nokaut fazi sa Norveškom, a ko će sa druge pozicije na Švajcarsku.

09.00: (4,20) Japan (3,35) Španija (1,95)

Otkad su na štoperskim pozicijama u tandemu zaigrale igračica Real Madrida Ivana i Irena Paredes iz Barselone, Špankinje su kapitulirale samo na jednom meču. Šestog aprila protiv Norveške, mada su i nju savladale sa 4:2. Od tada gol protiv tima Horhea Vilde nisu postigle Kina (0:3), Panama (0:7), Danska (0:2), Vijetnam (0:9) i pomenute dve selekcije na Mundijalu.

Međutim, ako neko može da pronađe slabu tačku u Vildeovoj taktici to su kunoiči. Japanke su pobedile na pet od poslednjih šest mečeva, u sklopu priprema za Mundijal su savladale Kanadu (3:0), Portugaliju (2:1) i Panamu (5:0). Samo ih je Danska zaustavila (0:1).

Fudbalerke Japana i Španije su se do sada sastale četiri puta, ali nijednom u takmičarskim mečevima. Špankinje su trijumfovale tri puta, dok su jednom odigrali nerešeno (1:1). Samo na poslednjem njihovom okršaj, u novembru prošle godine, mreža Španije je ostala netaknuta. Bilo je tada 1:0. Na prethodna dva duela bilo je po 2:1 i 3:1.

Kvota u Mozzartu na to da će Japanke da postignu barem jedan pogodak je 1,65. Na to da će Španija da sačuva svoj gol je 2,10.

-------------------------------------------

DAME IGRAJU, MOZZART NAGRAĐUJE

Tokom SP za žene, priključi se Mozzartovom takmičenju "Osvoji za nju" gde imaš priliku da osvojiš preko 450 vrednih nagrada, odnosno 20 nagrada svakog dana takmičenja - prva je Samsung Galaxy Z flip 4, druga vikend za dvoje u hotelu Ramonda, treća vaučer Belodore parfimerije od 25.000 dinara, četvrta vaučer Fashion&Friends od 12.000… u uz svaku nagradu ide i novčani dodatak. I TAKO SVAKOGA DANA!

Prvi takmičarski dan je počeo u sredu 19. jula, u 16 časova i traje do sutradan u isto vreme. Rang-lista će biti vidljiva na kraju svakog od 23 takmičarska dana i uvek dostupna na sajtu.

Tačno u 16.00 časova biće objavljen novi dnevni izazov, koji je potrebno ispuniti u narednih 24 časa, kako bi se kvalifikovao za neku od nagrada. Učestvuju samo web tiketi.

-------------------------------------------

SVETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE – 3. KOLO

Ponedeljak

GRUPA B

12.00: (3,20) Kanada (3,30) Australija (2,30)

12.00: (3,30) Republika Irska (3,40) Nigerija (2,20)

GRUPA C

09.00: (3,15) Kostarika (3,35) Zambija (2,15)

09.00: (4,20) Japan (3,35) Španija (1,95)

***Kvote u podložne promenama


tagovi

Svetsko prvenstvo za ženeFudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija Japanareprezentacija Japana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara