Rožerio Seni, trener Sao Paula (©Reuters)
Rožerio Seni, trener Sao Paula (©Reuters)

Kup Brazila: Sao Paulo “isteran” s Morumbija, Žuventud bez pobede više od mesec dana

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.05.22. | 22:55

Trikolori moraju da pobede ako žele u osminu finala. U prvom meču u Kašijas do Sulu bilo je bez pobednika – 2:2

U prvom susretu šesnaestine finala Kupa Brazila, Sao Paulo je protiv Žuventuda na stadionu Alfredo Žakoni uspeo da stigne do izjednačenja 2:2 i iz penala u sudijskoj nadoknadi vremena. Ovim rezultatom dvomeč ostaje potpuno otvoren, a revanš koji će se odigrati noćas (00.30) na Areni Barueri, u istoimenoj gradskoj regiji Sao Paula, pošto je čuveni Morumbi iznajmljen za muzički događaj. Ko pobedi plasiraće se u osminu finala, dok bi u slučaju novog remija, penal rulet odredio učesnika naredne runde.

Od ove faze Kup Brazila počinje da usvaja sistem uzvratnih mečeva, koji će odigravati sve do konačne odluke, pa i u samom finalu. Takođe, vredi zapamtiti da kriterijum gola u gostima više ne važi, pa zbog toga, ako rezultat i posle druge utakmice zbirno ostane nerešen, o plasmanu u narednu fazu odlučivaće penali.

Izabrane vesti

U prvoj utakmici, Žuventud nije dao ni najmanju šansu Sao Paolu u prvih 45 minuta meča u Kašijas do Sulu. Agresivnim držanjem tim iz Južnog Rio Grandea je iskoristio apatiju protivnika i veći deo vremena nametnuo svoj ritam. Bez muke u odbrani, ekipa kojom je komandovao Eduardo Baptista imala je strpljenja, dobro kontrolisala igru i u 25 minutu povela golom paragvajskog internacionalca Isidra Pitaa. Ne zaustavljajte se tu i iskoristivši dobar trenutak, tim Žakonera je nastavio s napadima i pre odlaska na odmor uspeo je da dupliran prednost golom Oskara Ruiza, inače još jednog Paragvajca u timu.

00.30: (1,57) Sao Paulo (3,50) Žuventud (6,25)

U drugom delu susreta, Sao Paulo je uspeo da konsoliduje redove i posle samo tri minuta smanjio je zaostatak pogotkom Arboleda. Primljeni gol nije obeshrabrio Žuventud koji je ponovo je preuzeo kontrolu nad igrom. Međutim, domaći sastav nije uspeo da iskoristi brojne prilike, te je Žu na kraju kažnjen od strane protivnika. U nadoknadi vremena, lopta je dotakla ruku defanzivca Paulinja Moselina i sudija je dosudio penal. Reinaldo je preuzeo odgovornost i snažnim šutom pogodio mrežu protivnika, čime je doneo izjednačenje svom timu i konačnih 2:2.

Sao Paulo se ove nedelje suočava sa mnogo intenzivnijim rasporedom od svog noćašnjeg protivnika, jer je aktuelan učesnik u tri takmičenja. U jednom od njih, Kopa Sudamerikani, plasman u osminu finala nadohvat ruke i tu je najmanje koristio svoje resurse. Trener Rožerio Seni je obično koristio alternativne timove. Tako je bilo i protiv Evertona u Čileu u remiju bez golova. Trikolori tokom celog meča nijednom nisu uputili šut u okvir protivničkog gola.

Tim s Morumbija je sa 10 bodova iz tri pobede i jednog remija zadržao vođstvo u Grupi D sa pet bodova prednosti u odnosu na Everton koji je na drugom mestu. Strategija klupske legende, a sada glavnog stratega, omogućila je da se glavni sačuva za sukob s Fortalezom, u Kastelau u meču 5. kola Serije A. Na teškom gostovanju, Sao Paulo je uspeo da ostane neporažen i sa drugim remijem u dosadašnjem toku takmičenja, zabeleži osam bodova, sto je dovoljno da zauzme šestu poziciju na tabeli, četiri boda manje od lidera Korintijansa.

00.30: (1,40) Kruzeiro (4,10) Remo (8,00)

Za noćašnji okršaj, Rožerio Seni ponovo mora da iskoristi glavne adute u pokušaju da održi Trikolore u životu. Pored brojnih trofeja koje klub poseduje, među kojima su šest tutula prvaka Brazila, tri titule kontinentalnog šampiona, isto koliko se puta popeo na sam vrh svetskog klupskog fudbala, u vitrini im nedostaje upravo trofej Kupa Brazila. Najbliži osvajanju ovog takmičenja bili su u sezoni 2000. godine, kada su poraženi u finalu od Kruzeira. Sao Paulo mora da se nosi s problemima povreda pojednih igrača. Nikao i Gabrijel Sara, Tijago Volpi i Andres Kolorado neće se naći na spisku pozvanih igrača za revanš duel šesnaestine finala.

02.30: (1,85) Santos (3,35) Koritiba (4,10)

Bez međunarodnih mečeva, Žuventud ima više vremena za trening i pripreme u nacionalnim takmičenjima. To se, međutim, nije odrazilo na bolje rezultate. Tim Eduarda Baptiste za vikend je izbegao poraz na svom terenu od Korintijansa (1:1) golom Oskara Ruiza u 92 minutu.

Ovaj remi je produžio njihov niz na šest utakmica bez pobede. Od 11. aprila zabeležena su četiri remija i dva poraza.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP BRAZILA - ŠESNAESTINA FINALA (REVANŠI)

Četvrtak

23.55: (4,10) Vitorija (3,30) Fortaleza (1,87) - prvi meč 0:3

Petak

00.30: (1,40) Kruzeiro (4,10) Remo (8,00) - prvi meč 1:2

00.30: (1,57) Sao Paulo (3,50) Žuventud (6,25) - prvi meč 2:2

02.30: (1,17) Botafogo (6,50) Kelandija (14,0) - prvi meč 3:0

02.30: (1,85) Santos (3,35) Koritiba (4,10) - prvi meč 0:1

***Kvote su podložne promenama


Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna KorejaKup BrazilaSao PauloŽuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara