Fudbaleri Kolo Koloa (©Reuters)
Fudbaleri Kolo Koloa (©Reuters)

Kup Čilea: Kolo Kolo pere fleke iz prvenstva za finale, Union se nada senzaciji

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 23:21

Može li tim iz predgrađa do nove ubedljive pobede?

Druga revanš utakmica polufinala čileanskog kupa (01.00) trebalo bi da bude čista rutina. Fudbaleri Kolo Koloa pregazili su na svom Monumentalu ekipu Union Espanjola rezultatom 4:0, što praktično garantuje sigurno mesto u finalu. Samo, navijači velikana iz predgrađa Santijaga žele još.

Tačnije, žele slavljenički marš svojih miljenika. Da ponovo, po mogućstvu što ubedljivo, dobiju gradskog rivala i tako dominantno overe plasman u finale. Dok utakmica na stadionu Santa Laura počne, Kolo Kolo će verovatno već da sazna ime protivnika, mada je duel između Kokuimba i Evertona još otvoren s obzirom da su gosti u revanš doneli prednost od samo jednog gola (2:1).

Izabrane vesti

01.00: (4,50) Union Espanjola (3,50) Kolo Kolo (1,75)

Izabranicima Gustava Kinterosa duel protiv Uniona dobro će doći da se iskupe za iznenađujući poraz od Kobresala u prošlom kolu prvenstva, čime je završena serija od 15 utakmica bez poraza. Zato se očekuje da će Kinteros na teren izvesti sledeći sastav: Kortes – Opazo, Falkon, Amor, Suazo – Fuentes, Opizaro, Hil – Bolados, Paragez, Kruz. Kinteros neće moći da računa na Ivana Moralesa i Gabrijela Kostu pošto obojica imaju reprezentativnih obaveza u Čileu, odnosno Peruu.

Uprkos tome što ih je Kolo Kolo demoliralo, iz tabora Union Espanjola stižu jako optimistične poruke, da će na travnjak svog stadiona izaći sa namerom da naprave čudo, nadoknade četiri gola zaostatka i odu u finale! Vetar u leđa daju dve uzastopne pobede u prvenstvu, ali i dalje je put do senzacije jako dugačak.

Ono što se očekuje je da trener Cezar Bravo krene agresivno i napadački sa sledećim igračima: Pinto – Viljagra, Galdames – Manjasko, Pavez, Mendez, Lemo Horhera – Asevedo, Palasios, Janez.

Domaćin ovog susreta je nedavno doveo veliko pojačanje u veznom redu. U pitanju je povratnik u čileanski fudbal Brajan Rabeljo, koji je poslednjih godina nastupao u Grčkoj i to za Atromitos. Ima iskustvo iz Španije gde je čak bio član Sevilje, te Deportiva i Leganjesa. Potpisan je ugovor na jednu godinu, ali izvesno je da će on ovaj susret da preskoči pošto je tek stigao. Union bi uskoro mogao da dobije još jedno pojačanje u vidu štopera Dijega Karaska. Pregovara se sa Universidadom de Čile, a zanimljivo je da bi transfer bio realizovan u terminima za utakmice na stadionu Santa Laura za Universidad, ne u novcu.

Kolo Kolo je slavio na poslednja tri gostovanja Unionu, samo je svaka naredna pobeda bila s manje postignutih golova od prethodne. U poslednjih sedam godina svaki put je na stadionu Santa Laura padalo bar po tri gola, izuzev poslednji put, pre dve i po sedmice u prvenstvu kada je bilo samo 1:0.

KUP ČILEA - POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

22.30: (3,15) Kokimbo Unido (3,15) Everton (2,25) /prvi meč 1:2/

Četvrtak

01.00: (4,50) Union Espanjola (3,50) Kolo Kolo (1,75) /prvi meč 0:4/


tagovi

Union EspanjolaČileKolo KoloJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara