(©MN Press)
(©MN Press)

Kup je Partizanovo takmičenje: Specijalisti za eliminacije

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 09:43

Stanojevićev tim veliki favorit protiv Voždovca u četvrtfinalu (17.05, TV Arena sport 1)

Dugačka serija prvenstvenih pobeda nije mu omogućila da se primakne Crvenoj zvezdi i ugrzori lidera na tabeli, jer je paralelno sa njim dobijao i večiti rival, ali je podigla Partizanovo samopouzdanje i omogućila da utakmice ulazi kao veliki favorit, kakav je i danas protiv Voždovca. Samo što ne igra za bodove, već za prolaz.

Crno-beli dočekuju Zmajeve (17.05, TV Arena sport 1) u utakmici četvrtfinala Kupa Srbije uvereni da će osigurati plasman u završnicu takmičenja koje im je minulih godina predstavljalo džokera. Svaki put kad bi zabrljali u Superligi i(li) Evropi okretali bi se kupu i redovno stizali do finala, a čak četiri puta uzastopno ga osvojili (Javor u Gornjem Milanovcu 2:0, Crvena zvezda u Humskoj 1:0, Mladost u Surdulici 2:1, te večiti rival na Marakani 1:0) sve dok im Vojvodina u niškom finalu prošlog leta nije presekla taj niz.

Izabrane vesti

Baš to što zna kako se dolazi do završnih borbi predstavlja veliki adut kluba iz Humske. Ako ne računamo borbu za trofej, Partizan je od jesen 2014. siguran u eliminacionim borbama Kupa Srbije. Bilo da se igra na jednu ili dve utakmice, nikad nije ispao. Da, savladao ga je Čukarički 2015. u finalu na stadionu „Rajko Mitić“ i Vojvodina proletos na Čairu, samo što to nije na izbacivanje, već za trofej. Sve ostale stanice je prošao neokrznut. Takvih je 26!

17.05: (1.20) PARTIZAN (6.75) VOŽDOVAC (14.0)

Poslednji tim koji je pre finala ukočio Parni valjak u masovnijem takmičenju je Spartak, tako što je decembra 2013. savladao ekipu Vuka Rašovića u četvrtfinalnom duelu u Subotici (2:0). U narednom izdanju sastav Marka Nikolića bio je bolji od Bežanije (1:0), Sloge iz Petrovca na Mlavi (4:0), Rada (1:0) i tukao Jagodinu u prvom susretu polufinala (3:0), posle čega je smenjen, da bi u revanšu u Pomoravlju posao dovršio Zoran Milinković (2:0).

U takmičarskoj 2015/16, uprkos stalnim promenama na klupi Partizana (Zoran Milinković, Ljubinko Drulović, Ivan Tomić), ekipa je bila sigurna u eliminacijama. Izbacila je beogradski Sinđelić (2:0), Voždovac (1:0), niški Radnički (2:0), a u polufinalu bila bolja od Spartaka (0:0, 3:0).

Na putu ka duploj kruni, u povratničkom mandatu Marka Nikolića, razoružani su Napredak (3:1), Žarkovo (2:0), Voždovac (2:1), Vojvodina (0:0, 1:0). Sličnom stazom nastavio je Miroslav Đukić (Rtanj 3:0, Rad 3:0, Javor 2:0, Čukarički 2:4 i 2:0). Sledeći ciklus počeo je Zoran Mirković pobedama nad Kolubarom (2:1) i Zemunom (2:0), nastavio kao privremeno rešenje Žarko Lazetić trijumfom u Kruševcu (4:0), da bi Savo Milošević priveo posao kraju polufinalnim okršajima sa niškim Radničkim (1:0, 1:1). I onda prošle sezone, takođe sa Miloševićem na klupi, žrtve su bile Vodojaža (6:0), Spartak (4:0), Radnik (2:1) i Crvena zvezda (1:0).

U ovoj sezoni Aleksandar Stanojević je bez primljenog gola uspešno prošao prve dve stanice. U oktobru je bio bolji od OFK Bačke (2:0), mesec kasnije savladao Metalac u Gornjem Milanovcu (1:0), u prilog mu ide i tradicija po kojoj na u ulozi glavnokomandujućeg Partizana nikad nije ispao u Kupu Srbije.

U prvom mandatu je bio bolji od apatinske Mladosti (6:0), novosadskog Proletera (3:0), niškog Sinđelića (4:0), izbacio Crvenu zvezdu u dvomeču polufinala (2:0, 0:1) i osvojio trofej protiv Vojvodine (3:0), da bi u narednom izdanju dovezao Parni valjak do polufinala (Novi Pazar 3:0, Metalac 3:1, OFK Beograd 2:0) pre nego što je smenjen.

Svi ti podaci navode na zaključak da je kup takmičenje u kome se Partizan snalazi kao riba u vodi.

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE

PARTIZAN - VOŽDOVAC

/17.05, TV Arena sport 1/

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Novica Anđelovski

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Jojić - F. Stevanović, Natho, Asano - Holender.

VOŽDOVAC (4-1-4-1): Preković - Dukić, Bogdanović, Gajić, Hajdin - Ajdinović - Stojčev, Milosavljević, Arsić, Cvetićanin - Stoisavljević.


tagovi

fk voždovacKup SrbijeFK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara