Fudbaleri Stletiko Paranaensea (©Reuters)
Fudbaleri Stletiko Paranaensea (©Reuters)

Kup je za Santos ispričana priča, Vila Belmiro će na povratak trofeja čekati neka lepša vremena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 05:49

Atletiko Paranaense u polufinalu

Santosu ne cvetaju ruže već neko vreme, raskošni su samo oni zameci iz omladinske škole, a i to cveće predviđeno je da ga uberu neki velikani evropskog fudbala. Od noćas su fudbaleri Santosa skraćeni za jedan front, nade o osvajanju trofeja u Kupu Brazila definitivno su ugašene. Atletiko Paranaense potvrdio je rezultat iz prvog meča i plasirao se u polufinale - 1:0 (0:0). 

Gotovo izvesno je da će tamo igrati sa Flamengom, pošto Rubro-negri imaju ogromnu prednost uoči revanša sa Gremiom (4:0).Ostao je Atletiko Paranaense u trci za pehare u Kupu Brazila i Kopa Sudamerikani, a osvajanje barem jednoga bi značajno popravilo utisak. 

Izabrane vesti

Iako trener Stantosa nije mogao da računa na veliki broj prvotimaca i praktično je desetkovan dočekao revanš na Vili Belmiro, u igri za prolaz bio je do samoga kraja. Prošarani sastav domaćina zadavao je poroznoj odbrani Atletika probleme, ali kao i nebrojano puta do sada prilike koje mu se ukazuju nije znao da iskoristi. 

A, kako to obično biva u nekom momentu stigne kazna. Fabio Karile bio je primoran da pravi rokade pred revanš, a njegov kolega Oliveira dobro je izvagao ko zaslužuje da se preseli na klupu, a ko da postane starter. Ze Ivaldo je zamenio Pedra Enrikea i na najbolji mogući način odužio se Toniju Oliveiri

Štoper Santosa maestralno je postigao gol. Posle prekida zakucao je loptu u mrežu iz okreta. Reakcija u maniru Roberta Levandovskog, Zlatana Ibrahimovića ili nekog trećeg majstora svog zanata. Upao je Santos u vremenski cajtnot, jer mu više gol nije donosio penale, posle Ze Ivaldovog gola bila su mu potrebna dva kako bi anulirao minus. Kristijan se svojski potrudio da ga pogura. Neoprezno je startovao, može se reći i krvnički. Dobio je drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu. Srećom po njega, fudbaleri Santosa ne bi sa broda pogodili okean ove noći.

BRAZIL, KUP - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

Santos - Atletiko PR 0:1 (0:0) /prvi meč 0:1/

/Ze Ivaldo 79/

23.55: (1,60) Atletiko Mineiro (3,60) Fluminense (5,60) /prvi meč 2:1/

Četvrtak

02.30: (1,40) Flamengo (4,20) Gremio (7,75) /prvi meč 4:0/

02.30: (2,65) Fortaleza (2,95) Sao Paulo (2,75) /prvi meč 2:2/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

SantosAtletiko ParanenseKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara