Ramadan Sobi, napadač Piramidsa (©Reuters)
Ramadan Sobi, napadač Piramidsa (©Reuters)

Kup konfederacija Afrike: Netaknuta mreža Radža Kazablanke, Piramids koristi agoniju Nkane

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.04.21. | 11:02

Peto kolo drugorangiranog takmičenja na kontinentu mogao bi da donese još neke učesnike četvrtfinala. Samo marokanski velikan siguran među osam najboljih

Marokanski velikan Radža Kazablanka dominira ove sezone u Kupu konfederacija Afrike, drugorangiranom takmičenju u ovom delu planete, pandan Ligi Evrope na Starom kontinentu. Posle četiri kola Zeleni orlovi su jedini tim sa maksimalnih 12 bodova. Mreža marokanskog šampiona nije se zatresla na četiri prethodna kola. Četvtfinale je obezbeđeno, a danas tim iz Kazablanke gostije u Tanzaniji Namungu (15.00), timu koji nema ni bod i što je gore, nije postigao nijedan gol za 360 minuta. Raža matematički nije obezbedila pol-poziciju, a za to joj je potreban bod.

Više uzbuđenje se očekuje u meču u Zambiji. Prvak ove zemlje Nkana dočekuje bogati egipatski Piramids (15.00). Najpopularniji klub u Zambiji, 13 puta šampion, trenutno je u domaćem prevnstvu na pretposlednem mestu u preti mu selidba u niži rang. Ima tri vezana poraza u prvenstvu ove afričke zemlje čiji je selektor srpski stručnjak Milutin Sredojević. Odlazak glavnog sponzora uticala je na posrtanje ove ekipe. U Egiptu je Piramids slavio protiv današnjeg rivala sa 3:0 golovima Vadija, Ise i Faruka, pa bi i remi odgovarao gostima koji bi u narednom kolu protiv otpisanog Namunga iz Tanzanije mogli da reše pitanje prolaska u četvrtfinale.

Izabrane vesti

15.00: (3,80) Namungo (3,05) Radža Kazablanka (2,05)

Oba tima imaju po šest bodova, s tim da Piramids ima bolju gol-razliku. Egipatski tim ne može da se pohvali dobrom formom. Nije pobedio već četiri utakmice (po dve u prvenstvu i Kupu konfederacija). U Premijer ligi Egipta je peti sa šest bodova manje u odnosu na lidera Zamalek.

Od prošlog novembra na kormilu Piramidsa je argentinski stručnjak Rodolfo Aruabarena. Najbolji igrač tima je egipatski reprezentativac Ramadan Sobi, koji je prošlog septembra stigao u ovaj klub iz Čempionšipa, iz redova Hadersfilda. Plaćen je čak 5.000.000 evra, a u domaćem prvenstvu je najbolji strelac tima sa šest golova.

15.00: (4,00) Nkana (3,25) Piramids (1,90)

U Grupi A Orlando bi danas (15.00) u Johanesburgu pobedom protiv Setifa obezbedio četvrtfinale. Alžirski tim se sa Al Ahlijem iz Bengazija i Enjimbom bori za drugu poziciju. Kamerunski Kotonsport je lider Grupe B sa devet bodova, a danas (15.00) je domaćun JS Kabiliju. Tim iz Alžira je u prvom meču na svom terenu pobedio Kotonsport, pa je ovo prilika za revanš Kamerunaca.

15.00: (2,05) Orlando (3,05) Setif (3,80)

Najveća drama je u Grupi C gde sva četiri tima imaju šanse da se plasiraju među osam najboljih. Jaraf Dakar z Senegala je lider, a danas dočekuje Etoil Sahel iz Tunisa koji ima samo dva boda manje. Sfaksijen iz Tunisa gostuje u Burkini Fasu protiv Salitasa koji ima samo tri boda i zakucan je sa dno, ali i dalje može do četvrtfinala. Sfaksijen nema poraz u grupnoj fazi, ali je poslednje tri utakmice odigrao nerešeno. Na startu takmičenja je slavio protiv današnkeg rivala sa 1:0 golom Ajmena Harzija iz penala. Ova dva tima su poslednje tir godine odigrali tri utakmice i na svim je bio tip 0-1 gola.


tagovi

PiramidsNkanaRaža KazablankaKup konfederacijaAfrikaOrlando Pajrets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara