KUP SRBIJE: Vojvodina na Partizan, Zvezda čeka Radnik

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.04.21. | 13:03

Završen žreb u prostorijama FSS.

Nema ništa od okršaja večitih rivala u polufinalu Kupa Srbije. Žrebom u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije određeni su polufinalni parovi za sezonu 2020/21, a iako su mnogi priželjkivali novi susret Crvene zvezde i Partizana to se neće desiti. Bar ne na pretposlednjoj stanici takmičenja.

Razlog je taj što su kuglice spojile crveno-bele i Radnik (meč se igra na stadionu "Rajko Mitić"), dok će Vojvodina u Novom Sadu dočekati Partizan, u reprizi prethodnog finala, koji su Lale dobile u Nišu, boljim izvođenjem jedanaestraca.

Izabrane vesti

Da je Zvezda apsolutni favorit protiv Surduličana, inače najprijatnijeg iznenađenja dosadašnje faze kupa, pokazuje odnos međusobnih duela. Svih 13 pripalo je crveno-belima, uz gol-razliku 50:5. Ove sezone bilo je 4:1, a interesantno je da će se isti timovi sastati 17. aprila u Superligi, a samo četira kasnije na istom mestu, na drugom frontu.

Znatno neizvesniji okršaj očekuje se na „Karađorđu“, jer je Vojvodina u 2020. triput u razmaku od dva i po meseca tukla crno-bele. U prvenstvu 1:0, u finalu kupa boljim izvođenjem penala (4:2, 2:2), dok je u borbi za bodove preokretom dobila 3:2. Partizan se revanširao ovog proleća uverljivom igrom u Humskoj i golovima Takume Asana (2:0).

Klubovi koji se plasiraju u finale Kupa Srbije zaradiće oko 4.200.000 dinara.

Polufinalni mečevi na programu su 21. aprila, dok je okršaj za pehar zakazan za 25. maj.


tagovi

Kup SrbijeFK Crvena zvezdaFK PartizanRadnikRadnik SurdulicaFK Vojvodina

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara