©Reuters
©Reuters

Kurzava ugasio svetlo na Stadionu svetlosti, Sanderlend surovo kažnjen za promašaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 22:51

Fulam poslednji učesnik osmine finala FA kupa

Dobili smo i poslednjeg učesnika osmine finala FA kupa. Među 16 najboljih najstarijeg fudbalskog takmičenja plasirao se Fulam pošto je u ponovljenom meču šesnaestine finala savladao Sanderlend na Stadionu svetlosti - 3:2 (1:0), prvi meč 1:1.

Pet sezona Fulam čeka na četvrtfinale FA kupa. U poslednje tri ispadao je baš u ovoj fazi takmičenja, u četvrtom kolu, prethodno dve godine zaredom zaustavljao se na trećem stepeniku, ali je konačno uspeo da se domogne pete runde u kojoj ga čeka Lids.

Izabrane vesti

Prezanimljiv meč gledali smo na severu Engleske. Sanderlend je dva puta imao dva gola zaostatka, ali se nijednog trenutka nije predavao i do poslednjeg minuta terao gostujuće fudbalere da strepe.

Fulam je do vođstva stigao u 8. minutu golom Harija Vilsona, njegovim prvim još od marta prošle godine, a sa minimalnom prednošću gostiju se i otišlo na pauzu uprkos znatno boljoj igri ekipe Marka Silve. I mada je imao pozitivan rezultat, portugalski stručnjak se odlučio da na poluvremenu uvede Aleksandra Mitrovića i Andreasa Pereiru što se ispostavilo kao vrlo dobra odluka. Jer upravo su njih dvojica, nepresušni izvor Fulamovih golova u aktuelnoj sezoni, duplirali prednost Kolibaša na isteku sat vremena igre. Mogao je Mitar i sam da odradi posao, ali ovog puta kao retko kada nije bio na visini zadatka, golman Sanderlenda Entoni Paterson mu je skinuo zicer, ali je u nastavku akcije srpski reprezentativac u padu vratio loptu na peterac odakle ju je Pereira spakovao u mrežu za komforniju prednost.

Međutim, bilo bi daleko drugačije da samo nekoliko minuta ranije Marek Rodak nije odbranio stopostotnu šansu Patriku Robertsu, nedugo zatim i Šejf Dafi na gol-liniji sprečio izjednačenje posle odličnog prodora i udarca Amada Dijaloa. Tada Sanderlend nije uspeo da "zakuva" utakmicu, ali 77. minutu jeste prelepim golom Džeka Klarka, momka koji je i pre desetak dana u okršaju dva tima uspeo da savlada Rodaka. Međutim, iskru nade koja se zapalila na Stadionu svetlosti, samo pet minuta kasnije ugasio je Lajvin Kurzava. Odlično se snašao iskusni bek na malom prostoru u protivničkom šesnaestercu i zakucao loptu pod prečku za overu plasmana. Rezervista Dževison Benet je u 90. minutu uspeo da unese neizvesnost u završinici meča, ali vremena za povratak više nije bilo.

FA KUP ENGLESKE – PONOVLJENI MEČ ŠESNAESTINE FINALA

Sreda

Sanderlend - Fulam 2:3 (0:1), prvi meč 1:1

/Klark 77, Benet 90 - Vilson 8, Pereira 59, Kurzava 82/


tagovi

FA kupFulamSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara