Foto: AFP
Foto: AFP

Kuskatlan - stadion na kojem se Ektor Moreno pretvara u nemilosrdnog golgetera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 06:10

Meksički defanzivac u trećem uzastopnom kvalifikacionom ciklusu pogodio protiv Salvadora

Meksiko grabi ka osmom uzastopnom učešću na Mundijalu. Na nešto manje od pola puta do kraja kvalifikacija, selekcija Herarda Martina krči put ka Kataru. U poslednjem meču šestog kola Konkakaf kvalifikacija, Sombrerosi su na gostovanju Salvadoru upisali pobedu i vratili se na čelo tabele - 2:0 (1:0).

Mnogo teže nego što se očekivalo Meksiko je udario devetu uzastopnu recku protiv večerašnjeg rivala. Učinio je to štoper gostujuće reprezetacije Ektor Moreno pogotkom u 30. minutu glavom posle kornera.

Izabrane vesti

Neverovatno, bio je to treći pogodak nekadašnjeg štopera Espanjola i PSV Ajndhovena protiv istog rivala (ukupno ih ima tek pet), svaki postignut u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i to na istom stadionu, Kuskatlanu, na kojem se u strelce upisao i večeras. Prvi je postigao 2012. godine na putu za Brazil, bio mu je to ujedno prvenac u dresu reprezentacije, drugi u pohodu na Rusiju, i večeras treći za korak bliže Kataru.

Posao je Meksikancima olakšao debitant u redovina Salvadora Mario Džakobo, koji je posle samo tri minuta igre u nastavku zaradio crveni karton, pošto je kao poslednji igrač sa obe ruke srušio Roželija Funesa Morija, koji je imao otvoren put ka golu. Međutim, štoper gostiju Nestor Arauho sredinom drugog dela požuteo po drugi put na meču, pa su dve selekcije u poslednjih dvadesetak minuta igrale sa istim brojem igrača.

Ni u takvim okolnotima Salvador nije mogao do gola. Čak ni do udarca u okvir, pa je tačku na meč stavio rezervista Raul Himenez u nadoknadi. Iskusni napadač Vulverhemptona je prvo iznudio penal, a potom ga rutinski realizovao za potvrdu trećeg trijumfa u aktuelnim kvalifikacijama i povratak na čelo grupe.

Meksiko je posle šest rundi uz Kanadu jedina neporažena reprezentacija, lider je na tabeli sa tri boda više od Amerikanaca, a upravo s njima će odigrati naredni meč za mesec dana, kada će imati priliku da se odvoji na velikih šest koraka u odnosu na prvog pratioca.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU (KONKAKAF) – 6. KOLO

Četvrtak

SAD - Kostarika 2:1 (1:1)

/Dest 25, Moreira 66ag - Faler 1/

Kanada - Panama 4:1 (1:1)

/Muriljo 28ag, Dejvis 66, Bačanan 71, Dejvid 78 - Blekburn 5/

Honduras - Jamajka 0:2 (0:1)

/Ruk 38, Fišer 79/

Salvador - Meksiko 0:2 (0:1)

/Moreno 30, Himenez 90+3pen/

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoHektor Morenoreprezentacija Meksikakonkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara