Kuva na dnu Mozzart Bet Prve lige, meč istine za Trajal protiv Metalca

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 14:01

Loznica čeka Vršac, Rad Mačvu, a Zlatibor Slobodu, dok dva sata kasnije Trajal dočekuje Metalac

Nema spašenog. Bar ne još uvek. Mada bi Sloboda i Vršac mogli ozbiljno da odmaknu od crvene zone posle nove runde. Užičani će na noge već prežaljenom Zlatiboru, dok Vršac putuje u Loznicu, gde praktično može da otpiše rivala. Ipak, i dalje je sve na svega pet bodova u plej-aut delu Mozzart Bet Prve lige. Tolika je razlika između devetoplasirane Slobode, koja je sakupila 40 bodova (isto koliko i Vrščani), i Trajala - prvog tima ispod crte.

Nema spašenih, ali zato ima onih koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji. Zlatibor, koji je prikovan na dno sa 26 bodova, živim drži još samo teorija, a i u Radu, sa dva boda više, mogu da spremaju kofere za put u Srpsku ligu. Loznica jeste u povoljnijem položaju od pomenutog dvojca, ali ima ozbiljan zaostatak (šest bodova) za Mačvom koja je trenutno prva iznad davljeničke zone. Još ako nastavi formu iz Užica, gde je poražena sa 3:0, naći će se u jako komplikovanoj situaciji za opstanak.

Izabrane vesti

Sve u svemu, verovatno najvažniji dueli drugog kola plej - auta nas čekaju u Kruševcu i na Banjici, gde će Mačva probati da ne priredi sebi još jedno neprijatno iznenađenje, kakvo je imala prošlog vikenda kod kuće protiv Zlatibora (0:2).

A tome se pod Bagdalom nadaju oba rivala - u direktnom susretu dva tima koja su na svega tri boda na tabeli. U Trajalu znaju da im je meč protiv Metalca utakmica sezone. Pre manje od mesec dana, dva rivala odigrala su zanimljiv meč u Lazarevom gradu, koji je završen nerešenim rezultatom (1:1).

"Metalac u poslednje vreme igra sjajan fudbal i postiže puno golova. Dolaze nam u goste sa puno samopouzdanja, dok smo mi poljuljani zbog serije lošijih rezultata, iako sve vreme igramo dobro. Bez sumnje čeka nas najbitnija utakmica u sezoni i imperativ nam je pobeda. Moramo da budemo puni energije i da igramo sa više strasti nego do sada, jer utakmica može mnogo da nam donese, na talonu je priključak za opstanak u ligi", govori Milan Nikolić, trener Trajala, pred meč protiv tima iz Gornjeg Milanovca.

Strahinja Savić, golman Gumara, uveren je u pobedu domaćina.

"Poznajemo dobro ekipu Metalca, dva puta smo se sa njima sastajali u ligi, odigrali i prijateljski susret pred početak drugog dela sezone. Nisu bolja ekipa od nas, tako da nas zanima samo pobeda. Atmosfera u ekipi je uvek dobra i nadam se da ćemo to preneti na teren", govori Savić.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-AUT - 2. KOLO

Sreda

16.00: (2,00) Loznica (3,20) Vršac (3,70)

16.00: (2,10) Rad (3,05) Mačva (3,60)

16.00: (2,80) Zlatibor (2,90) Sloboda (2,65)

16.00: (2,25) Trajal (3,05) Metalac (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK TrajalLoznicaMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara