Mauricio Sari (©Reuters)
Mauricio Sari (©Reuters)

Kuva podno Vezuva: Sari se vraća?

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.02.21. | 13:27

Napoli planira smenu trenera po završetku sezone

Mauricio Sari je od avgusta bez angažmana, ali po završetku tekuće sezone mogao bi da se vrati na mesto uspeha. U Napulj, čije je stanovnike, doduše, ujeo za srce pre godinu i po dana odlukom da sedne na klupu omraženog im Juventusa.

Istina, nije to učinio direktno jer je u međuvremenu vodio Čelsi, ali upravo iz Torina mogao bi nazad podno Vezuva. Bogatiji za 2.500.000 evra, koliko će Stara dama morati da mu isplati ako želi da raskine ugovor pre juna 2022.

Izabrane vesti

Po pisanju Tutosporta, ideja Napolijevog predsednika Aurelija de Laurentisa je da Đenaro Gatuzo privede sezonu kraju, ali da potom ustupi mesto treneru pod čijom komandom su se fudbaleri Napolija tri sezone borili za vrh tabele. Napoli je trenutno sedmi u Seriji A, sa četiri boda manje od mesta koje vodi u Ligu šampiona, a čak 13 od vodećeg Intera. Na to se nadovezala i eliminacija iz Lige Evrope u šesnaestini finala od španske Granade.

Sari je u međuvremenu sa Čelsijem osvojio trofej Lige Evrope 2019, a godinu dana kasnije je sa Juventusom bio najbolji u Seriji A i kao 61-godišnjak postao najstariji trener u istoriji najjačeg ranga italijanskog fudbala čija je ekipa postala prvak. Neuspeh u Ligi šampiona prošle sezone i eliminacija od Liona u osmini finala, ipak, koštali su ga posla u Torinu.

Pod njegovim vođstvom Napoli je izgledao odlično, pa bi sigurno bilo zanimljivo ponovo gledati spoj strastvenog Sarija na klupi temperamentnih južnjaka.

NEDELJA, 18.00: (1.45) NAPOLI (4.40) BENEVENTO (7.25)


tagovi

Mauricio SariNapoliSerija AJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara