Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Kuva u Seriji B: Nesrećni Leće ispustio promociju u četvrtom minutu nadoknade, Monca jedina dobila od timova iz vrha

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 16:44

Ništa i dalje nije odlučeno pred poslednjih 90 minuta ligaškog dela prvenstva, Kremoneze vezao drugi poraz i ostao bez liderske pozicije

Neizvesno je u Seriji A, ali ništa manje uzbudljivo nije ni u B produkciji italijanskog fudbala. Kao da niko ne želi u elitu, timovi iz vrha jedan za drugim prosipali su bodove u pretposlednjem kolu ligaškog dela. Pet od vodećih šest klubova okliznuli su se u 37. rundi koju je kao najveći pobednik završila Monca.

Ekipa u vlasništvu Silvija Berluskonija slavila je u derbiju kola ubedljivo savladala šestoplasirani Benevento i preuzela drugu poziciju (jednu od dve koje vode direktno u Seriju A). Nasuprot Monci, Kremoneze je definitivno najveći gubitnik kola. Do pre samo pet dana bio je lider prvenstva, ali je potom zaređao dva poraza, početkom nedelje od Krotonea, a danas i protiv Askolija, te je pao na treću poziciju.

Izabrane vesti

Ništa manju tragediju nije doživeo ni Leće koji je usled brojnih kikseva mogao da overi plasman u Seriju A kolo pre kraja, ali je na neverovatan način ispustio pobedu na gostovanju kod Vićenze – 1:2 (0:0). Imali su gosti prednost od 69. minuta kada je pogodio Strefeca, da bi u četvrtom minutu nadoknade Dijao izjednačio sa bele tačke. Ne bi taj eventualni bod značio promociju u elitu, jer Leće nema bolji međusobni skor u duelima sa Kremonezea, ali mu je svakako Ranokija u 103. oduzeo i njega i šokirao aktuelnog lidera Serije B.

Matematički i Piza može do direktnog plasmana(odigrala 1:1 sa Kozencom), ali će u poslednjem kolu morati da dobije Frozinone, a da Monca i Kremoneze izgube od devetoplasirane Peruđe, odnosno četrnaestoplasiranog Koma. Petoplasirana Breša poražena je od Ćitadele minimalnim rezultatom i tako vezala treći meč bez pobede, te u poslednjem kolu neće moći da se bori za direktan plasman u Seriju A.

Sve će se dakle odlučivati u poslednjih 90 minuta ligaškog dela prvenstva. Trenutno, Leče je lider sa 68 bodova, Monca ima bod, a Kremoneze dva manje. Piza je na 64, Breša 63, koliko ima i Benevento, dok Askoli ima 62, i svi će oni biti sigurni učesnici plej-ofa. Frozinone sa 58 će pak strepeti, jer Peruđa sa tri boda manje zbog boljeg međusobnog skora može dalje, ali će u narednom kolu morati da savlada Moncu i nada se porazu Frozinonea od Pize.

Biće svega u Seriji B narednog vikenda.

SERIJA B – 37. KOLO

Ćitadela – Breša 1:0 (0:0)

/Kasandro 62/

Kremoneze – Askoli 0:1 (0:0)

/Baskiroto 51/

Vićenca – Leće 2:1 (0:0)

/Dijao 90+4pen, Ranokija 90+13 – Strefeza 69/

Monca – Benevento 3:0 (0:0)

/Mota 28, 89, Gitkjer 52pen/

Parma – Alesandrija 2:2 (1:1)

/Kobo 43, Vaskez 58 – Palombi 17, Pjeroci 81/

Piza – Kozenca 1:1 (1:0)

/Venturi 6ag – Lioti 79pen/

Pordenone – Krotone 3:3 (0:1)

/Kandelone 58, Butić 85, Zamarini 90 – Nedelčearu, Maras 59, Marić 64/

SPAL – Frozinone 3:0 (2:0)

/Dikman 8, Pinato 12, Espozito 88/

Ternana – Peruđa 1:0 (1:0)

/Donaruma 36/

Ređina – Komo (u toku)



tagovi

Serija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara