Alberto Kvintero (©AFP)
Alberto Kvintero (©AFP)

Kvintero iz kolena kao nekada Ronaldinjo, ali Hidinkov i Klajvertov Kurasao ima šansu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 03:55

Odluka o putniku u narednu rundu kvalifikacija biće poznata u sredu

Posle prvih utakmica drugog kola Konkakaf kvalifikacija za Svetsko prvenstvo dobili smo jednog putnika u završni krug.

Reč je o selekciji El Salvadora, koja je kao gost savladala Sent Kits i Nevis ubedljivih 4:0. Očekivano.

Izabrane vesti

Očekivalo se i da bi Kanada već u prvom duelu sa Haitijem mogla da otkloni neizvesnost, međutim, selekcija na čijem golu je ponovo stajao kapiten Crvene zvezde Milan Borjan, revanš na svom terenu dočekuje s mršavih 1:0.

Prednost, ali nedovoljno veliku da bi bili bezbrižni, imaju i reprezentativci Paname, koji su kao domaćini savladali Kurasao 2:1.

Selekcija koju s klupe vodi čuveni holandski strateg Gus Hidink, a pomaže mu nekadašnji golgeter te zemlje Patrik Klajvert, uspela je u finišu utakmice da stigne do gola koji bi mogao na kraju da bude od velikog značaja. Postigao ga je momak iz Roterdama i nekadašnji omladinski reprezentativac Holandije, Rangelo Janga u 87. minutu.

Prethodno su za domaćine precizni bili Alberto Kvintero u 55. i Sesilio Voterman u 77. Posebnu pažnju zaslužuje prvi, koji je 33-godišnji napadač peruanskog Universitarija postigao iz kolena. Nešto nalik, mada u mnogo blažem izdanju, Ronaldinjovom golu za Barselonu protiv Čelsija 2005. godine.

Podsetimo se i Ronaldinjove majstorije. Kao što smo pomenuli, Kvinterov pogodak samo podseća, besmisleno ih je porediti...

Tri pobednika druge runde Konkakaf kvalifikacija sele se u završnu rundu, odnosno u grupu u kojoj su već Sjedinjene Američke Države, Honduras, Kostarika, Meksiko i Jamajka. Najbolje tri od osam selekcija u grupi izboriće direktan plasman na Mundijal u Kataru, dok će četvrtoplasirana dobiti priliku da se tamo nađe kroz plej-of.

KONKAKAF, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 2. RUNDA, PRVI MEČEVI

Subota

Sent Kits i Nevis - Salvador 0:4 (0:3)

Haiti - Kanada 0:1 (0:1)

Nedelja

Panama - Kurasao 2:1 (0:0)


tagovi

PanamakonkakafGus Hidink

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara