Foto: Reuters
Foto: Reuters

La Franja preko koeficijenata do opstanka, El Depor za Sudamerikanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 12:14

Deportivo Maldonado nije pobedio Danubio na 11 mečeva u 21. veku

Dva kola pre kraja urugvajske Klausure niko ne može da ugrozi prvoplasirani Liverpul, ali neka pitanja još su otvorena. Za početak može li Danubio da preživi u eliti, odnosno da li će Deportivo Maldonado smoći snage da se izbori za Kopa Sudamerikanu. Upravo ova dva rivala će međusobnim okršajem (20.00) otvoriti 14. kolo.

Ono što je Danubio prikazao u poslednje dve runde protiv velikana Nasionala i Boston Rivera tera čoveka da se zapita zašto ranije nije moglo da se igra na tom Nivou. Drugi najtrofejniji klub ove južnoameričke države savladan je sa 2:1, protiv Bostona se otvorila dizna i pukla je petarda. Međutim, La Franja i dalje nije sigurna i pobedama u poslednje dve runde pokušaće da se spase. U Urugvaju odlučuje čuveni sistem koeficijenata koji je pre par godina bio prisutan i u Argentini. Gleda se prosečan broj osvojenih poena po utakmici u poslednje dve sezone. Kako je Sero već prežaljen, u opasnosti su ostali Danubio, Boston i Defensor Sporting.

Izabrane vesti

(2,80) Blekpul (3,10) Piterboro (2,65)

Defensor i Sero su upravo klubovi koji su u poslednje dve runde padali pod ekipom Maldonada. El Depor takođe mora da pobeđuje i da se nada kiksevima klubova kojima trenutno gleda u leđa. Urugvajski mediji pišu da će utakmica Danubio - Maldonado biti jedna od tri u 14. kolu koje će pratiti budno oko VAR-tehnologije. Ako ništa drugo, trebalo bi da bude smanjen prostor za sudijske greške.

Odbranu Danubija od prvog minuta trebalo bi da napadnu Batista i Kantera, dvojac koji je postigao 11 od 18 golova Maldonada. Sa druge strane domaćin od starta Klausure nema raspucanog fudbalera i to je jedan od glavnih razloga grčevite borbe za opstanak.

Maldonado je neporažen na prethodnih pet gostovanja (dve pobede i tri remija), ali teško da bi se zadovoljio novim nerešenim ishodom. Iako ove sezone El Deporu ide bolje, s uma ne bi trebalo smetnuti činjenicu da nikada nije uspeo da u 21. veku nije uspeo da savlada Danubio. La Franja je pet puta slavila uz šest podela bodova.


tagovi

DanubioDeportivo Maldonado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara