Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

La Liga opet na listi 100 najvrednijih španskih brendova

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.03.21. | 15:24

Elitno fudbalsko takmičenje sačuvalo 36. poziciju iz prošle godine

Pandemija korona virusa više od godinu dana trese ceo svet, pa tako i fudbalsku industruju, ali nije uspela da uzdrma poziciju La Lige na listi najvrednijih španskih brendova.

"Brand finance" je objavio izveštaj o španskih Top 100 kompanija za 2021. godinu, prema kome su dva najkvalitetnija fudbalska ranga na Pirinejima pod jednim imenom drugu godinu za redom 36. najvredniji brend iz Španije.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.45: (1,18) Španija (7,25) Grčka (15,0)

O kolikom uspehu La lige se radi dovoljno govori podatak da je ona jedini brend iz oblasti sportske privrede na listi od 100 imena na koju je prvi put uskočila 2019. godine kada je bila na 49. poziciji.

Možda je neko očekivao da se na listi nađu fudbalski giganti Real i Barselona, s obizrom na njihovu veliku popularnost i van španskih granica. Međutim kao pojedinalni faktori, teško da bi mogli da se uguraju u sam vrh 14. ekonomije na svetu čiji je bruto društveni prozivod u prošloj godini iznosio 1.247.464.000.000 dolara.

U prvih deset nalaze se Santander (bankarstvo), ZARA (moda), Movistar (telekomunikacije), BBVA (bankarstvo), El Corte Ingles (trgovina), Iberdrola (energetika), Mercadona (trgovina), Mapfre (osiguranje), Repsol (petrohemija) i CaixaBank (bankarstvo).



tagovi

PrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara