Uživo uključenje
Uživo uključenje

“La Polemika“ rijaliti: Da li je Bordalas najomraženiji čovek Primere?

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 10:08

Injaki Vilijams ga očigledno ne voli

Veća imena imaju skuplje igrače i mogućnost da igraju lepši fudbal. Hose Bordalas nije imao taj luksuz da kupuje najbolje, već je morao da tim sklapa od onih što su bar voljni da se pobiju, pa i uštinu, udare ispod pojasa... I dobro mu je išlo. Mada se čini da je već svima dojadio i da je trener Hetafea postao najomraženiji čovek Primere.

Zbog ultradefanzivnog pristupa i makijavelizma u igri javno su ga kritikovali i Frenki de Jong, Ćavi, a sada se Injaki Vilijams toliko uzbudio da se u raspravu u emisiji Čiringito telefonski uključio i njegov menadžer Feliks Tainta. Sve zbog toga što Bordalasov Hetafe zaista ne bira sredstva da bi ostvario rezultat.

Izabrane vesti

Poslednji primer dobili smo u remiju sa Atletik Bilbaom (2:2). Mladi Hose Anhel Karmona, asistent za drugi gol gostiju, u poslednjim minutima utakmice bio je kraj terena, a onda se nekako „slučajno“ smandrljao na teren kako bi ukrao koji minut.

Ne znam zašto Karmona izlazi sa terena, a onda upada u teren. Neću da se usudim da mu kažem ko mu je to rekao. Možda jednog dana“, rekao je posle meča Atletikov Ander Erera.

Saigrač Injaki Vilijams nije bio toliko strpljiv. Odmah se zaleteo ka Hetafeovom šefu struke.

Bio sam pun adrenalina, poslednji minuta, nisam ponosan na to... Ali znao sam šta radi. Svi u Primeri ga dobro poznaju i svi znamo kako njegov tim igra. Dozvoljeno jeste, ali se mnogima od nas ne dopada“, pojasnio je kasnije.

Sam Bordalas je navikao na pridike. Ne obazire se previše. Čak je i ljut zbog toga što je dobio crveni karton, jer je prema sudijskom izveštaju ulazio na teren tokom prekida, svađao se sa protivničkim igračem, prstom mu pokazivao da umukne.

Nije u redu to što mi je Injaki Vilijams rekao. To je ozbiljna uvreda“, branio se Hetafeov trener, mada su sudije decidirano napisale da ga Injaki nije ni vređao niti mu je pretio.

O celom slučaju se zatim raspravljalo i u Čiringitu, najpopularnijem fudbalskom programu u Španiji, na stranu sada što često liči na rijaliti TV. Ovog puta više nego inače, jer se Feliks Tainta telefonom uključio u program. Zvao je direktno voditelja Đozepa Pedrerola.

Pričamo o tome šta je dozvoljeno, a šta nije? Da li je dozvoljeno da ti igrač bude tri metra van terena, a onda ga ti vratiš, zar je to dozvoljeno? To je varanje, nesportsko ponašanje. Znam ja dobro Bordalasa“, počeo je Tainta.

On ga očigledno posebno ne voli.

Neću da tolerišem da kalja ugled Injakija Vilijamsa, dečko koji je pun poštovanja prema svakome. Bordalas besramno laže i zna da laže. Hoće da opere svoj imidž, da skrene pažnju. Injaki nije prekrio usta, svi to rade danas, on nije. I ko je Bordalas da kaže Injakiju da umukne? Sada pričamo o Injakiju, koji je izvanredna osoba, umesto da gledamo u Bordalasa, koji je hiljadu puta isključivan zbog sličnih stvari“.

Podsetimo, Ćavi je kao trener Barselone posle jednog meča sa Hetafeom i „milion“ sitnih faulova bio toliko iznerviran da je rekao da je sasvim normalno što danas niko ne gleda fudbal ako će da gleda ono što prikazuje Bordalasov tim.

Ako želimo da prodamo La Ligu kao proizvod ovo nikome ne pomaže... Ovo nije bila fudbalska utakmica, ovo je sramota“.

Frenki De Jong je pred okršaj Hetafea i Ajaksa u Ligi Evrope 2020. godine nehotice motivisao španski tim da izbaci njegov bivši klub rekavši...

Hetafe ne igra da zabavi navijače. Nervira me samo dok gledam njihove utakmice“.

Ali dok Hetafe opstaje u eliti – ko te pita? Nije to Real.


tagovi

Hose BordalasInjaki VilijamsHetafeAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara