Toni Kros (©Reuters)
Toni Kros (©Reuters)

Lagani silazak šampionske generacije Jogijevih Pancera: Penzionisao se i Toni Kros

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 15:09

Bliži se i definitivan kraj

Pamtiće ih po tituli svetskih prvaka, možda još više po onih 7:1 protiv Brazila. Ali sada je red da šampionska generacija Pancera Joahima Leva polako siđe sa velike scene. Toni Kros poslednji je u nizu onih koji su rekli zbogom reprezentaciji što će reći da je zlatna generacija Nemačke odbrojala svoje.

Od onih koji su imali bitnu ulogu na Mundijalu 2014. tu su još Manuel Nojer, Tomas Miler i Mats Humels, s tim da je iskusnom golmanu već 35 leta, dok su poslednja dvojica već bili ispali iz reprezentacije, da bi ih Lev vratio kada je video da bez njih ne ide. Međutim, Humels u decembru slavi 33. rođendan, Miler u septembru 32 i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se novi selektor Hansi Flik opredeli za mlađe snage. Ako pronađe dovoljno dobre.

Izabrane vesti

Od aktuelnih reprezentativaca, član te generacije iz 2014. bio je i Matijas Ginter, s tim da on u Brazilu nije odigrao ni minut,

Pre Krosa, otišli su već Bastijan Švajnštajger, Mesut Ozil, Kevin Groskrojc, Miroslav Klose, Lukas Podolski, Filip Lam, Per Mertezaker, nestao je Mario Gece, nekada zlatni dečko svetskog fudbala…

Aktivni su još Škodran Mustafi i Džerom Boateng, ali dugo ih već nema u državnom timu, te Julijan Draksler, koji će verovatno igrati i u budućnosti.

Međutim, nije to taj nivo. Bar ne još. Brojke govore same za sebe. Toni Kros je za reprezentaciju odigrao 106 utakmcia, postigao je 17 golova, igrao na šest velikih takmičenja i osvojio Mundijal u Riju.

Sada je red da se posveti porodici.


tagovi

Toni KrosFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara