Džejdon Sančo (Reuters)
Džejdon Sančo (Reuters)

Lajpcig bi bacio kocku sa Sančom

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 14:35

Mančester Junajted nema baš mnogo opcija

Mančester Junajted je zaglavio sa Džejdonom Sančom i ne zna šta će dalje…

Dok je Erik ten Hag na klupi, engleski ofanzivac nema čemu da se nada i neće dobiti šansu u prvom timu. Sa druge strane, neigranjem mu pada vrednost i Mančester Junajted je na gubitku s obzirom da je Borusiji platio 85.000.000 evra pre godinu i po dana.

Izabrane vesti

Iako Ten Hag ne deluje dugovečno na klupi Crvenih đavola, oni nemaju mnogo vremena da čekaju rasplet i nekog novog trenera koji bi rehabilitovao Sanča. Žele da izvuku veći deo uloženog i da prodaju mladog Engleza već u januaru, ali je problem što im se niko ne nudi i ne želi mnogo da rizikuje. Do sada im se javljala Borusija Dortmund sa namerom da vrati Sanča u trampi za Donjela Malena, a Junajted je Barseloni nudio razmenu prema kojoj bi na Old Traford stigao Rafinja. Problem je što Junajted ne želi Malena, a Barsa ne želi Sanča.

Sada se pojavila nova opcija. Lajpcig je zainteresovan za Sanča. Ali samo kroz pozajmicu s pravom otkupa. Što je opet najbolja varijanta koja je do sada ponuđena Mančester Junajtedu.

Lajpcig je ostao bez Emila Forsberga koji se preselio u Njujork i traži zamenu do kraja sezone. Izbor je pao na Sanča jer dobro znaju šta je sve pružao u Bundesligi i veruju da mogu da ga vrate na pravi put i u staru formu. Ali ne smeju previše da rizikuju i zato je pozajmica s pravom otkupa jedino logično rešenje.

Problem je i Sančova plata koja na bruto nivou iznosi 20.000.000 evra godišnje. Lajpcig to ne želi da plati čak i ako se reši Tima Vernera koji je najplaćeniji u klubu sa 10.000.000 evra po sezoni. Zahtevaće od Junajteda da plaća deo Sančove plate. Naravno ako Crveni đavoli pristanu na pozajmicu uz opciju otkupa. Cena otkupne klauzule bi verovatno iznosila oko 60.000.000 evra.

Što se igrača tiče, on verovatno ne bi imao ništa protiv da se vrati u Nemačku i igra za Lajpcig. Još 2017. je bio želja tadašnjeg Lajpcigovog direktora Ralfa Rangnika. On je tada išao u London da ga ubeđuje ali je tom prilikom pilot njegovog aviona sleteo na pogrešan aerodrom, pa je Rangnik kasnio na sastanak, nisu se dogovorili i Borusija je dovela mladog Engleza.


 


tagovi

Džejdon SančoEURO 2024

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara