Lajpcig pomera granice – pao i rekord Crvene zvezde

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.08.20. | 23:44

Nikome nije trebalo tako malo vremena da od osnivanja stigne do polufinale najjačeg evropskog takmičenja

Jeste klub bez istorije, ali Lajpcig pametnim ulaganjem pomera granice. Pa je tako pobedom nad Atletikom od 2:1 postao najmlađi klub u polufinalu najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Ne samo u Ligi šampiona, nego i ako tu uključimo nekadašnji Kup evropskih šampiona.

Podsetimo, Lajpcig je osnovan 2009. godine i posle samo 11 godina dogurao je do toga da se legitimno može smatrati jednim od četiri najbolja na Starom kontinentu. Time je oborio rekord Crvene zvezde, koja je u 1957, dakle 12 godina nakon što je osnovana, igrala polufinale KEŠ-a nakon što je izbacila Rapid i sofijski CDNA pre no što je ispala od Fjorentine.

Izabrane vesti

Bilo je tada naravno mnogo lakše, nije ni za poređenje, ali Zvezdin rekord jeste odolevao više od pola veka. Sve dok se nije pojavio Lajpcig i Julijan Nagelsman, koji je inače sa 33 godine postao najmlađi trener u polufinalu Lige šampiona pošto je prethodni rekord držao Didije Dešan. Sadašnji selektor francuske reprezentacije je u tome uspeo 2004. sa Monakom kad mu je bilo 35 godina i sedam meseci.

A samo da se za kratko  vratimo na čudesno putešestvije Lajpciga…

2009: Peta liga Nemačke

2010: Promocija u četvrtu ligu

2013: Promocija u treću ligu

2014: Promocija u drugu ligu

2016: Promocija u Bundesligu

2017: Vicešampion Nemačke

2020: Polufinalista Lige šampiona.

Znaju šta rade u tom Red Bulu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara