Kevin Kampl (©RBLeipzig/X)
Kevin Kampl (©RBLeipzig/X)

Lajpcigova priprema za Zvezdu: Orban u ambulanti, Kamplu novi ugovor i kapitenska traka

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 12:09

Kevin Kampl ostaje u klubu do 2026. godine

Putovanje se nastavlja. Kevin Kampl, kapiten Lajciga u odsustvu povređenog Vilija Orbana, potpisao je danas novi ugovor sa narednim protivnikom Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona. Slovenac je osigurao ostanak u klubu u kome je još od 2017, pošto mu je prethodni ugovor isticao sledećeg leta.

Ovaj novi traje do 2026. čime je 33-godišnji fudbaler nagrađen za vernost klubu. Za Lajpcig je do sada već odigrao 220 utakmica za ekipu, podigao dva pehara u Kupu, jedan u Superkupu.

Izabrane vesti

Kevin je jedan od najvažnijih naših igrača... Kevin živi Lajpcig svakog sekunda i on je otelotvorenje svega onoga što ovaj klub predstavlja... On je poseban momak, on iskustvom i igračkom klasom vodi ekipu na terenu, centralna je tačka za sve u klubu i gradu“, zadovoljno trlja ruke sportski direktor Rouven Šreder, a i sam Kampl je srećan.

U Lajpcigu se oženio, dobio dva deteta...

Neverovatno sam srećan i ponosan što ćemo da zajedno rokamo još dve godine. Ono što sam doživeo u ovom klubu je jedinstveno. Opet ću da naglasim: Lajpcig je moj klub, moj grad, drugi dom moje porodice. Obožavam ga“, rekao je Kampl, koji pored igračke u Lajpcigu ima i mentorsku ulogu za sve mlade momke od čije prodaje klub živi.

Na samom terenu nezamenljiv. I biće svakako veliki problem i za beogradske crveno-bele u naredna dva kola Lige šampiona. Prvo u Lajcpigu, a zatim i u Beogradu.

Podsetimo, Orban je tokom septembarskih reprezentativnih akcija povredio ligament kolena zbog čega sigurno neće igrati do kraja kalendarske godine, a verovatno i duže. Od tog trenutka Kampl je promovisan u kapitena.



tagovi

Kevin Kampl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara