Lajpcigu sa skoro 200.000.000 ulaganja visi LŠ, Hajdenhajm može do Evrope sa 2.300.000?!

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.02.24. | 17:57

I to su čari nemačkog fudbala... U Unionu se igralo 'do drugog Dnevnika', odlučio gol u 45+26

Skupo bi RB Lajpcig mogla da košta užasna serija rezultata na prelazu iz 2023. u 2024. godinu. Na pet od šest poslednjih utakmica, četa Marka Rozea nije uspela da pobedi. I ne samo da je sada pozicija iskusnog stručnjaka pod znakom pitanja, već Red Bulovo mezimče počinje da kaska za Borusijom iz Dortmunda u borbi za Ligu šampiona. Poslednji dželat - Augzburg. Ili da budemo precizniji - mladi golman bavarskog tima Fin Damen, koji je pri rezultatu 2:2. u 81. minutu odbranio penal Loisu Opendi. Da sve bude gore po Lajpcig, ovo se dešava tri dana pred veliki okršaj u Ligi šampiona protiv Real Madrida. Na semaforu je do kraja ostalo 2:2.

Gosti iz Saksonije su bili u zaostatku od 35. minuta, uspeli da se vrate ekspresno, nakon što je David Raum izvanrednim centaršutom u 'trepavicu' pogodio Opendu, a ovaj mrežu Augzbuga, da bi početkom drugog dela Lajpcig potpuno preokrenuo. Dani Olmo je lepo podigao sa boka, Beni Šeško skočio najviše i gađao neodbranjivo - 1:2.

Izabrane vesti

Delovalo je tada da sve ide na vodicu Saksonaca, međutim Ermedin Demirović u 60. minutu 'zakucava' loptu pod prečku Petera Gulačija za 2:2 i unosi paniku u redove Lajpciga.

Roze počinje da menja, verovatno kako bi prištedeo energiju pojedinih igrača za Madrid, no zamene ne donose očekivanu svežinu. Istina, taj penal je 'pao sa nebesa', došao kao čist poklon, koji Openda nije prihvatio. Loše je šutirao i Damen je lako intervenisao...

Sličan kiks napravio je i Ajntraht iz Frankfurta, samo pred svojim navijačima, i to protiv jednog od najslabijih gostiju - Bohuma (1:1.). Povratnika sa Kupa Afrike Omar Marmuš na vreme je doneo prednost domaćinu, međutim gosti su već u narednom napadu izjednačili preko Broščinskog.

Značajno oslabljeni Ajntraht do kraja nije uspeo da matzerijalizuje nešto bolje prilike.

Sada sa osam bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund, nije realno očekivati da se ekipa Dina Topmelera i dalje bori za Ligu šampiona...

A Hajdenhajm je priredio još jedno popodne za uživanje svojim navijačima i sedmom pobedom čak postao konkurent za izlazak u Evropu?! Zvuči neverovatno, ali tako je. Debitant igra izvanredno i zaslužuje sve čestitke, posebno jer se i dalje najvećim delom oslanja na igrače koji su ga nosili u Cvajti. Pazite sad: tokom zime nisu uložili ni cent u pojačanja, tokom leta nešto manje od 2.500.000 evra?!

Da ga uporedimo sa Lajpcigom? Red Bul je u pojačanja uložio blizu 180.000.000 od letos da bi bez velike muke stigao do elite, ali izgleda da će ipak morati dobro da se preznoje skupocene zvezde.

Ponovo je u dresu Hajdenhajma blistao Jan Niklas Beste, najbolji igrač ovog tima koji, podesetimo, Frank Šmit sa klupe vodi već 17 godina. Beste je u Bremenu namestio prvi gol Maloniju, a drugi sam postigao. Bilo je 2:1 za Hajdenhajm...

Gladbah je ponovo, po ko zna koji put ove sezone, razočarao svoju vernu publiku, odigravši kod kuće 0:0 sa najslabijim timom lige, Darmštatom. Opstanak nije ugrožen, ali posao Herarda Seoanea vrlo verovatno jeste.

Uobičajeni prekidi utakmica koje izaziva negodavanje navijača zbog najavljenog ulaska stranog kapitala u nemački fudbal i danas je uticalo da se pojedini mečevi produže poprilično. U Berlinu se igralo daleko najduže. Primera radi, gol odluke na meču Union - Volfzburg postignut je u 26. minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena?!

Pogodio je Daniljo Duhi, a lepo ga iz kornera uposlio Kevin Foland.

BUNDESLIGA – 21. KOLO

Petak

Dortmund - Frajburg 3:0 (2:0)

/Malen 16, 45+7, Filkrug 87/

Subota

Augzburg - RB Lajpcig 2:2 (1:1)

/Tic 35, Demirović 60 - Openda 39, Šeško 52/

Borusija Menhengladbah - Darmštat 0:0

Ajntraht Frankfurt - Bohum 1:1 (1:1)

/Marmuš 15 - Broščinski 17/

Union Berlin - Volfzburg 1:0 (1:0)

/Duhi 45+26/

Verder - Hajdenhajm 1:2 (1:2)

/Šmid 19 - Maloni 12, Beste 18/

18.30: (2,80) Bajer Leverkuzen (3,60) Bajern Minhen (2,60)

Nedelja

15.30: (1,45) Štutgart (4,40) Majnc (7,25)

17.30: (1,90) Hofenhajm (3,70) Keln (4,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara