Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Lako je Barsi kad se igra Mesiju i Grizmanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 15:52

Još jedan odličan meč Brajtvajta

Raspoložen je za igru Lionel Mesi, raspoložen Antoan Grizman i odmah je to druga pesma na terenu. Odmah Barselona prodiše, počne da niže akcije, da ređa golove i tri boda se dopisuju u bodovni saldo na tabeli.

Ali, osim tih dobro poznatih imena, komplimente je ponovo zaslužio Martin Brajtvajt. Danski napadač koji je bio maltene precrtan na početku sezone, stavio je svoj pečat na drugu utakmicu zaredom. Oduševio je sve izdanjem u Ligi šampiona protiv Dinama iz Kijeva, zato je nagrađen mestom startera protiv Osasune i ponovo je bio odličan – 3:0.

Izabrane vesti

Danas je bio strelac vodećeg gola za Barselonu. Trebalo je Kataloncima pola sata igre i nekoliko promašenih šansi pa da probiju bedem Osasune. Na pravom mestu se našao Brajtvajt i iz dva pokušaja je poslao loptu iza gol-linije. Odmah je to oslobodilo krila Blaugrani, koji je potom potpuno nadigrala goste.

Sjajno je taj napad povukao Mesi, koji je poslao neuhvatljivu dijagonalu za Albu, a ovaj nastavio do gola. Imao je i pre toga Argentinac nekoliko fantastičnih pasova u prostor za saigrače, samo što oni uspevali da te akcije završe pogocima.

I kod drugog gola radila je osovina Mesi – Alba, samo što je centaršut španskog beka odbijen van šesnaesterca, pravo na nogu Grizmanu, koji je uhvatio neodbranjiv volej.

Imala je Osasune periode dobre igre, kada je znala da zapreti, nije Ter Štegen bio besposlen. Bilo ih je i u prvom i u drugom poluvremenu, čak je sredinom drugog tim iz Pamplone pogodio stativu.

Promašio je Filipe Kutinjo kolosalnu šansu na 0:0, pogodio je protivničkog igrača na gol-liniji, ali se iskupio u drugom delu, kada je na pas Grizmana, u akciji u kojoj je takođe učestvovao Brajtvajt, pogodio za 3:0. Bio je to kraj svih nada za Osasunu, a još jedan pogodak Barselone, koji je postigao Dembele, poništen je posle VAR asistencije zbog Mesijevog faula.

To je samo naljutilo Argentinca, koji je dva minuta kasnije raspalio sa šesnaesterca u mrežu, a onda skinuo svoj dres ispod kojeg je bio dres Njuels Old Bojsa koji je nosio svojevremeno Dijego Maradona na zalasku karijere, a kada je Lionel tek počinjao.

Sa utakmicom manje Barselona je na tri boda od Reala, ali ima devet od Atletika. Daleko je kraj, ali ako ovako Katalonci nastave da igraju, ništa im neće biti nedostižno.

PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Valjadolid - Levante 1:1 (0:0)

/Andre 57 - Kampana 87 penal/

Subota

Elče - Kadiz 1:1 (1:0)

/Boje 38 - Himenez 55/

Valensija - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Lato 79ag/

Ueska - Sevilja 0:1 (0:0)

/En Nesiri 83/

Real Madrid – Alaves 1:2 (0:1)

/Kazemiro 86 - Perez 5p, Hozelu 49/

Nedelja

Barselona – Osasuna 4:0 (2:0)

/Brajtvajt 29, Grizman 42, Kutinjo 57, Mesi 73/

 16.15: (2,65) Hetafe (2,75) Bilbao (3,20)

18.30: (2,15) Selta (3,10) Granada (3,80)

21.00: (2,25) Sosijedad (3,40) Viljareal (3,20)



tagovi

OsasunaPrimeraŠpanijaLionel MesiAntoan GrizmanMartin Brajtvajt

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara