Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

Lako je Fulamu da izvuče poker, kad u ruci ima kralja Čempionšipa: Mitro's on fire! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.09.21. | 23:36

Reprezentativac Srbije sa dva pogotka trasirao put ka ubedljivoj pobedi u Birmingemu i poslao Fulam na čelo tabele

Ako se po jutru dan poznaje, ponovo ćemo od sledeće sezone u Premijer ligi gledati ekipu Fulama. Tu joj je i mesto, jer u svojim redovima ima gol-mašinu iz Srbije - Aleksandra Mitrovića. Prerastao je Čempionšip, to je odavno jasno. Pa i ne čudi što je novu sezonu u drugom rangu takmičenja u Engleskoj otvorio sa šest golova. Večeras je postigao dva na Sent Endrusu i povukao Kotidžere ka novoj pobedi. Petoj u sedam odigranih kola. Sa 16 bodova sede na vrhu tabele. Birmingem je bio mačji kašalj za najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije - 4:1.

U sezoni 2019/20 je Mitrović već bio najbolji strelac Čempionšipa. Teško da će ga iko sprečiti da se ponovo domogne te titule. Zasad mu je glavni takmac Džon Svift iz Redinga, koji je postigao gol više. U narednom kolu će ukrstiti koplja. Dva puta je "Zlatnu kopačku" Čempionšipa osvajao samo Silvan Ibanks Blejk (2007/08 i 2008/09). Mogao bi Mitar ove sezone da mu stane uz rame.

Izabrane vesti

Napravio je Srbin razliku na terenu. Upravo je njegova surova egzekucija obezbedila tri boda četi Marka Silve. Domaćin je bio podjednako opasan, na momente i opasniji, ali je smirena završnica bivšeg napadača Partizana napravila razliku.

Led je probio Denis Odoi u 10. minutu, posle sjajnog centaršuta novajlije Herija Vilsona iz kornera. Na drugi gol čekalo se do 44. minuta. Natanijel Čaloba je pao u kaznenom prostoru rivala, a sudija je pokazao na kreč. Jasno je bilo da će Mitrović staviti loptu na belu tačku. Uzeo je kratak zalet i sjajno šutirao - po zemlji, u malu mrežicu. Golman domaćina je pogodio stranu, ali je bio nemoćan.

U idealnom trenutku je postigao gol i još jednom vratio rivala na početak. Napadao je Birmingem posle prvog primljenog gola, ali ga je peti pogodak u sezoni srpskog napadača ohladio.

Grešio je Fulam prethodnih sezona sa pojačanjima, ali je ovog leta napravio fantastičan posao. To se videlo i posle devet minuta igre u drugom delu. Bivši igrač Čelsija i Votforda Čaloba šalje sjajan pas ka doskorašnjem vezisti Liverpula Vilsonu. Velšanin beži odbrani rivala i u situaciji jedan na jedan trese mrežu - 3:0.

Nastavio je Birmingem da napada, kao da nije izvadio tri lopte iz mreže. Pokazao je borben duh i pravi mentalitet, ali mu to večeras nije pomoglo. Pa ni ulazak Troja Dinija nije uspeo da vrati nadu domaćoj ekipi.

Kada je došlo vreme da se stavi tačka, ponovo je na crtu izašao Mitrović. Odigrao je fantastičan dupli pas sa Serijem i efektnim udarcem sa desetak metara od potvrdio pobedu. Nagrađen je Birmingem za borben pristup i neodustajanje par minuta kasnije, kada je Dini upisao prvenac u dresu kluba iz rodnog grada.

ČEMPIONŠIP - 7. KOLO

Utorak

Blekburn - Hal 2:0 (0:0)

/Ajala 61, Brereton 65/

Blekpul - Hadersfild 0:3 (0:0)

/Koroma 48, Pirson 54, Hodž 62/

Bornmut - KPR 2:1 (2:0)

/Entoni 12, Solanke 37 - Mekalum 57/

Šefild junajted - Preston 2:2 (1:1)

/Gibs- Vajt 7, Berge 84 - Džonson 19, Ris 90+4/

Reding - Piterboro 3:1 (0:0)

/Svift 64, Dele-Baširu 67, 88 - Tompson 74/

VBA - Derbi 0:0

Sreda

Birmingem - Fulam 1:4 (0:2)

/Dini 87p - Odoi 10, Mitrović 44p, 83, Vilson 54/

Bristol Siti - Luton 1:1 (0:0)

/Bejker 57 - Hilton 90+1/

Koventri - Kardif 1:0 (1:0)

/Đekerš 15/

Notingem - Midlsbro 0:2 (0:1)

/Šporar 24, Ernandez 72/

Stouk - Barnsli 1:1 (1:1)

/Saridž 17 - Vudru 38/

Svonsi - Milvol 0:0



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara