Nenad Lalatović (©Starsport)
Nenad Lalatović (©Starsport)

Lalatović: Postajemo velika i moćna Srbija, baš kao i naš fudbal

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.06.20. | 09:42

„Naša liga napreduje, a FSS radi izvanredan posao“, kaže trener Vojvodine

Voleli ili ne Nenada Lalatovića, jedno mu se mora priznati: njegove konferencije za medije nikada nisu dosadne!

Trener Vojvodine neće i ne ume da koristi one isprazne, dosadne, milion puta ponovljene fraze, koje ništa ne znače. Kod Lalatovića je sve „što na umu, to na drumu“, a drugačije nije bilo ni u sredu uveče posle pobede njegovog tima nad ekipom Mladosti iz Lučana u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Lale su prošle dalje boljim izvođenjem penala, a Lalatović je posle meča „pevao“ od zadovoljstva. Pogotovo je bio zadovoljan – suđenjem. Ali ga je ta priča odvela i malo dalje od ljudi sa pištaljkom...

Moram da pohvalim sudije, koji su bili perfektni. Kad se ovako sudi, Srbija i srpski fudbal mogu samo da napreduju. Ne treba gledati da li neko već godinama juri dva trofeja ili neko zbog navijača mora da spasi sezonu tako što će osvojiti pehar. Kad smo uspeli da pobedimo koronu, dajte da pobedimo i takve stvari. Neka ne bude da neki od dva kluba, među ova četiri u polufinalu, mora da osvoji trofej. Pehar neka osvoji tim koji ga najviše zasluži, jer ne treba da spasavamo nikog osim srpski fudbal. Na dobrom smo putu ka tome i zato sve pohvale za FSS i naše sudije. Postajemo jedna velika i moćna Srbija, baš kao i naš fudbal, a ukoliko suđenje i dalje bude 50:50, napredovaćemo još više iz godine u godinu. Ja sam apsolutno siguran da će u polufinalu sve biti 50:50“, poručio je Lalatović.

Što se tiče želja pred žreb u petak, trener Vojvodine je ostao uzdržan.

Apsolutno mi je svejedno koga ćemo dobiti na žrebu i priželjkujem samo da bude fer-pleja. Naša liga stvarno napreduje, a Savez, na čelu sa Slavišom Kokezom i mojim velikim prijateljem Vladimirom Matijaševićem,izvanredan je i radi dobar posao. Naša država je sve moćnija i moćnija, a ja želim da budemo jedna velika Srbija i da naša liga bude među najkvalitetnijima. Očekujem kvalitetno polufinale, a ko bude bio bolji, neka pobedi“.

Lalatović je treću godinu zaredom stigao do polufinala Kupa Srbije.

Pre dve godine, igrao sam ga sa Čukaričkim, kada smo prvi meč dobili sa 4:2, a drugi nažalost izgubili sa 2:0. Žao mi je zbog tog kupa, jer sam želeo da sa Matijaševićem i gospodinom Galetom Obradovićem osvojim taj trofej. Prošle godine, sa Radničkim sam bio vicešampion i igrao polufinale kupa, u kojem smo opet ispali za jedan gol. Evo, sada sam sa mojom Vojvodinom po treći put zaredom u polufinalu, a nadam se da će biti treća-sreća“, poduvkao je Nenad Lalatović.

Oba ta dva prethodna polufinala Lalatović je izgubio od Partizana. Da li će i treći put ići na crno-bele, saznaćemo u petak.


tagovi

Nenad LalatovićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara