Lalatović: Tražio sam da Drinčić ostane, Kojašević jedna od najboljih "desetki" lige, idemo na trofej

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.01.19. | 12:17

Radnički sa 26 igrača na pripremama u Turskoj

Ode i Radnički i toplije krajeve. Poput Crvene zvezde, koja se nalazi na Kipru, a za tri dana se seli u Belek, gde će se pripremati i fudbaleri Partizan, kao i Voždovac, Vojvodina i Rad, opredelile su se i Nišlije za regiju u antalijskoj oblasti.

Šef struke Nenad Lalatović na put je poveo 26 fudbalera, koji će tokom dvonedeljnih priprema za prolećni deo sezone odigrati pet kontrolnih mečeva: protiv slovačke Podbrezovije (26. januara), ruskim Avangardom (29. januara), slovačkim Spartakom iz Trnave (1. februara), ruskom Čajkom (3. februara) i Rubinom iz Kazanja (5. februara).
Nama rezultati u Turskoj nisu bitni. Najvažnije je da se dobro pripremimo i budemo na najvišem nivou 16. februara, kada nas na našem stadionu čeka izuzetno važan meč protiv Čukaričkog. Moja i velika želja prvog čoveka Radničkog, Ivice Tončeva, je da ove godine pokušamo da osvojimo trofej, mada je konkurencija jaka i već na startu prolećenog dela sezone nas čeka okršaj protiv jednog od kandidata za najviši plasman“, dodao je Lalatović.

Izabrane vesti

Tokom zimskom prelaznog roka, Nišlije su pojačali ofanzivni vezni Damir Kojašević, krila Nikola Čumić i Petar Petrović, kao i desni bek Marko Živković. Produžena je saradnje sa golmanom Borivojem Ristićem i vezistom Nikolom Drinčićem, a na Čairu više nisu ofanzivni vezisti Aleksandar Stanisavljević i Siniša Babić, desni bek Nikola Aksentijević, štoper Andrija Mijailović i golman Mladen Živković.
„Najvažnije mi je bilo da Drinčić ostane do kraja sezone. To je jedan od najboljih igrača lige, od izuzetne važnosti i naše najveće pojačanje je njegov ostanak u Nišu. Kod rukovodstva i sportskog direktora insistirao sam na dovođenju klasične „desetke“ i desnog beka, a oni su mi ispunili želju angažovanjem Kojaševića i Živkovića. Petrović i Čumić su talentovani igrači, pred njima je lepa budućnost, ali će morati mnogo da rade na treninzima. Vrujem da će se njih četvorica u potpunosti uklopiti se u naš sistem“.

Zanimljivo, na Čairu su okrenuti i talentima, pa su šansu da se nametnu Lalatoviću dobila petorice omladinaca: Milorad Kojić, Aleksa Jovanović, Petar Ristić, Petar Ćirković i Marko Petrović, a ovom spisku treba dodati i novajlije Nikolu Čumića i Petra Petrovića koji po svojim godinama spadaju u red mladih igrača.
U Turskoj nas čeka najteži deo priprema i zbog toga je bitno da imamo što više igrača u pogonu. Zbog toga sam odlučio da na put povedem i petoricu mladih fudbalera, imaće priliku da mi dokažu da možda već na proleće zaslužuju šansu u prvom timu. Radnički je ozbiljan klub, sve stvari se rade temeljno i po unapred pripremljenom programu, tako da je veoma važno da što pre iz omladinskog pogona dobijemo igrače koji će moći da odgovore zadacima na najvišem nivou. Odlazak ove petorice u Tursku je najbolja moguća poruka za sve ostale igrače iz naše škole. Pomno pratim svaki njihov korak i čim primetim da neko odskoči, taj će dobiti šansu da se dokaže u prvom timu. Rukovodstvo kluba im je obezbedilo sve uslove i na njima je da rade i da napreduju“, optimista je Nenad Lalatović.

Na put su krenuli sledeći fudbaleri: Milorad Kojić, Marko Živković, Aleksandar Todorovski, Radovan Pankov, Đorđe Crnomarković, Stefan Đorđević, Nikola Stanković, Taras Bondarenko, Nikola Drinčić, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Petar Krstić, Riota Noma, Saša Stojanović, Petar Grbić, Lazar Ranđelović, Nermin Haskić, Petar Petrović, Nikola Čumić, Petar Ristić, Slađan Nikodijević, Ivan Bulajić, Borivoje Ristić, Damir Kojašević, Petar Ćirković i Marko Petrović.

FOTO: Star sport


tagovi

zimske pripremeRadnički NišNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara