Ilustracija (©MN Press, ©Star sport)
Ilustracija (©MN Press, ©Star sport)

Lalatovićev jubilej na Karađorđu, Pazarci peti put zaredom sa klubovima iz Vojvodine, Čuka protiv "isečenog" Proletera

Vreme čitanja: 5min | pet. 16.10.20. | 09:57

Radnik domaćin OFK Bačkoj

TSC, Čukarički i, pre svega, Vojvodina domaćini su u mečevima koje ne bi smeli da izgube. Najlaganiji posao u okviru 11. kola Superlige očekuje Vošu, koja ima posla sa Radom, dok u Sentu stiže Novi Pazar, a na Banovo brdo novosadski Proleter. Preostali četvrti duel današnjeg programa igraju Radnik i Bačka, a svi susreti na programu su u 18.00.

Okršaj na Karađorđu biće jubilarni 100. Nenada Lalatovića na kormilu Lala, računajući oba navrata na mestu trenera novosadskih crveno-belih. Na dosadašnjih 99 mečeva, pod njegovim vođstvom, Vojvodina je ostvarila 58 pobeda, 24 remija i 17 poraza, uz gol-razliku 166:80. Ovaj vredan jubilej svakako mu predstavlja samo dodatni motiv da ostvari pobedu protiv Rada, koji je kroz istoriju postao jedan od najneugodnijih rivala za Staru damu.

Izabrane vesti

"Tradicija je tu da se ruši. Rad ima kvalitetne igrače koji žele da vrate svoju karijeru. Imaju i mlade i iskusne fudbalere, a u napadu su neugodni i brzi. Imaju odličnog špica i dva brza bočna igrača, a tu je i Uroš Damnjanović, koga sam trenirao u Radničkom iz Niša i koji ima fenomenalnu levu nogu, te sa boka ulazi unutra i pravi višak. Zadnja linija im je iskusna, a na krilu imaju Jovanovića, koga sam trenirao u Čukaričkom i koji je jedan od najbržih igrača u ligi. Moramo biti ozbiljni, jer težak meč nas očekuje. Rad nema šta da izgubi i doći će da se nadigrava. Ako osvoje bod, biće zadovoljni, a ukoliko osvoje sva tri, biće presrećni", istakao je Lalatović.

Novi šef stručnog štaba Građevinara Milan Milanović imao je sedam dana kako bi spremio ekipu po svojim zamislima.

"Mnogo je nepoznanica za sada, što se tiče naše ekipe, nisam siguran šta možemo. Igrači su svakako pokazali želju i profesionalnost. Sedam dana je malo da bilo šta kažem koliko smo se približili onome kako ja mislim da treba da igra Rad. Sa druge strane, imamo nekoliko iskusnih igrača koji svojim znanjem, kvalitetom i iskustvom mogu da doprinesu dobrom rezultatu, čak i protiv Vojvodine u Novom Sadu. Što se tiče kadrovske situacije, osim Blažića koji će od subote početi sa treninzima, kao i Stojisavljevića koji nema pravo nastupa, svi ostali su zdravi i na raspolaganju za predstojeći meč", rekao je Milanović.

Forma ide naruku Voši, mada treba imati u vidu da se Nenad Lalatović posle poraza od Javora u prošlom kolu požalio zbog toga što u Novom Sadu kasne plate i premije, a on nije trener koji će da trpi da mu ekipa igra bez para. Ipak, Građevinari su izgubili sve mečeve na gostovanjima uz gol razliku 2:13 i ovde ne bi smelo da bude problema.

Favorit je i TSC protiv Novog Pazara, a pride mu je već vreme da počne da pobeđuje u seriji. Prilično je zaostao u odnosu na period iz protekle sezone.

Pomoćnik u stručnom štabu tima iz Bačke Topole Mirko Jovanović, istakao je da je rival u dosadašnjem toku šampionata pokazao da ume da iznenadi favorite.

"Nema lakog protivnika u ovom takmičenju, a Novi Pazar je pokazao da je izuzetno neugodan. Uspeo je da pobedi i Vojvodinu i Partizan i da odigra nerešeno u Subotici, tako da nema sumnje da će utakmica koja nas očekuje biti zahtevna. Sa druge strane, nama je meč jako bitan, jer smo pretrpeli porazu poslednjoj utakmici protiv Proletera, a nova tri boda u ovom meču značila bi nam priključenje gornjem delu tabele".

Šef stručnog štaba gostiju Kenan Kolašinac smatra da je njegovom timu odgovarala pauza u šampionatu, bez obzira što je značila prekid dobre serije.

"Još jedna teška utakmica, peta u nizu protiv klubova iz Vojvodine. TSC ima izuzetne pojedince, ali probaćemo opet da iznenadimo nekom našom igrom koja je dala rezultate u poslednjih šest kola. U uzlaznoj smo putanji. Računam na sve igrače, malo ću i osvežiti tim, s obzirom da naredne srede predstoji meč Kupa Srbije sa Čukaričkim. Pauza nam je dobro došla, pitanje je da li bismo se posle velike i teške pobede nad Vojvodinom dovoljno oporavili za TSC. Radili smo po ustaljenom rasporedu, ali bićemo sveži i spremni".

Čukarički ima posla sa Proleterom, koji je u naponu, odlično igra, pa je vezao tri pobede i to protiv nimalo naivnih rivala. Ipak, sa Banovog brda je ove sezone samo Crvena zvezda odnela bod.

Tek dan pred utakmicu stručni štab Brđana na čelu sa Dušanom Đorđevićem imao je na raspolaganju čitavu ekipu. Na odsustvo šestorice igrača na Banovom brdu su ponosni, s obzirom na to da se radi o mladim reprezentativcima i to čak tri zemlje, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ipak, u Čukaričkom nisu želeli da u tome traže alibi, naprotiv. Jedan od onih koji je bio sa Orlićima je Milutin Vidosavljević, koji je protiv Estonije na Baltiku odigrao čitav meč.

"Očekujem zaista tešku utakmicu, Proleter je jedna od boljih ekipa, u gornjem je delu tabele, vidi se po rezultatima kako igraju. Imaju i dobre pojedince, ali ne želim nikoga da izdvajam. Ako budemo na našem nivou, ne bi trebalo da bude problema. Svi smo svesni kako smo odigrali u Subotici, ohladili smo glave od tog meča, sada ulazimo maksimalno motivisani u vrlo bitan period sezone. Naravno, mnogo nam je lakše je kad igramo na Banovom brdu, potrudićemo se da maksimalno iskoristimo domaći teren", rekao je Vidosavljević.

Kormilar Slanobaraca Branko Žigić, mišljenja je da je pauza "isekla"njegov tim, koji se nalazi u sjajnoj seriji.

"Pauza je došla u trenutku naših odličnih igara, nakon tri vezane pobede. Bili smo u velikom naletu, ali šta je tu je, okrenuli smo se pripremama za utakmicu na Banovom brdu, uz uverenje da smo sačuvali dobru formu. Sve tri prethodne pobede su mi drage, ali je ona sa TSC-om najslađa, jer su Topolčani bili učesnici kvalifikacija za Ligu Evrope i prvi put su poraženi od Proletera. Videćemo kako ćemo posle pauze igrati protiv Čukaričkog, neki roviti igrači su se oporavili, Knežević, Jovanović i Kojić. Nemam sumnju da ćemo biti spremni za nastup na Banovom brdu, ne bih da nagađam rezultat protiv jake ekipe Čukaričkog, ali se podrazumeva da će biti povoljan za nas. Veliku pažnju posvećujemo talentovanim igračima. U dosadašnjem delu prvenstvene trke na fudbalsku scenu krupnim koracima zakoračilo je čak šest talentovanih momaka koji su pokazali da se na njih mora ozbiljno računati i da su budućnost našeg kluba. Proleter stasava u kolektiv kome težimo i imamo osnova da se nadamo dobrim rezultatima i u budućnosti", uveren je Žigić.


tagovi

ČukaričkiFK VojvodinaRadProleter Novi SadTSC Bačka TopolaNovi PazarRadnikOFK Bačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara