Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (©Reuters)

Lale nemaju pravo na kiks, Radulović verovatno odmara Jovetića, Haland i Serlot plaše Turke

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.03.21. | 11:08

Grupa G kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine: Holandija i Crna Gora imaju lak zadatak, Norveška u Malagi dočekuje Tursku. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Skandinavaca – 2,60

Holandija, favorit za prvo mesto u Grupi G evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, odmah na startu se okliznula u Istanbulu. Turska je stadionu Atartuk slavila sa 4:2 i pokazala da neće biti lako Lalama da stignu do SP. Selekcije koje vrebaju iz prikrajka su Norveška i Crna Gora. Letonija i Gibraltar nemaju šta da traže, eventualno da otkinu neki bod favoritima i da se bore za izbegavanje poslednjeg mesta.

Holanđani danas (18.00) na Johan Krojf areni u Amsterdamu imaju popravni protiv Letonaca. Pobeda protiv selekcije sa Baltika ne sme da dođe u pitanje. Letonci su pre tri dana poraženi u Rigi od Crne Gore (1:2).

Izabrane vesti

Nisu Lale dobro počele ovaj ciklus kvalifikacija sa selektorom Frankom de Burom koji je krajem prošle godine zamenio Ronalda Kumana koji je seo na užarenu klupu Barselone. Golman Noriča Tim Krul primio je čak četiri gola u Istanbulu, ali će da zadrži mesto startera jer je povređen golman Valensije Jasper Silesen. U napadu bi De Bur mogao šansu da pruži iskusnom Luku De Jongu iz Sevilje umesto Donjela Malena iz PSV Ajndhovena. On bi trebalo da se priruži špicu u kome su Memfis Depaj i Stiven Berghjus iz Fajenorda. Holanađani nikada nisu primili gol od Letonje, imaju tri trijumfa uz gol tazliku 11:0.

18.00: (1,05) Holandija (14,0) Letonija (35,0)

Crna Gora na krilima Stevana Jovetića osvojila je važna tri boda na Baltiku. Novi selektor Miodrag Radulović imao je uspešan debi, a danas u Podgoricu (15.00) stiže autsajder Gibraltar. Tri boda su "upisana" u redovima Sokolova za koji je pre tri dana debitovao napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević.

"Utakmice se ne dobijaju kad hoćeš, nego kad zaslužiš. Maksimalna ozbiljnost, maksimalna koncentracija, maksimalna energija“, jasan je Radulović, prenose Vijesti.

Kormilar Crne Gore podsetio je na dva meča iz prošlosti - remi sa Lihtenštajnom 2014. i poraz od Jermenije 2016. godine.

"Taj meč sa Lihtenštajnom, 2014. godine, jeste opomena - bilo je 0:0, nismo tada igrali u najjačem sastavu, a kada su ušli najbolji bilo je kasno. Dalje, Gibraltar je prije dve godine pobedio Jermeniju u gostima 2:0, a Crna Gora je izgubila od te Jermenije 3:2. Mislim da je sve jasno“.

15.00: (1,05) Crna Gora (13,0) Gibraltar (45,0)

U taboru Sokolova razmišljaju da odmore Jovetića kako bi ga imali svežeg u utorak za Norvešku. As Monaka, strelac dva gola u Rigi, mogao bi da počne meč s klupe, i da uđe u nastavku ako bude bilo potrebe.

"On želi da igra, naravno, ali moramo dobro da procenimo. Paklen je raspored, tri meča su u sedam dana, rotacija će sigurno biti“, naglasio je Radulović.

U sastavu za Gibraltar, ali i za Norvešku, sigurno neće biti Nikole Vukčevića, dok se Žarko Tomašević oporavio od povrede.

Derbi dana je deul u Malagi (18.00), Norveška na neutralnom terenu dočekuje Tursku. Gosti su puni optmimizam posle pobede nad Lalama. Domaćin veruje u čudesnog Erlinga Halanda. Turke plaši i napadač Lajpciga Aleksandr Serlot, prošle sezone fudbaler Trabzona, prvi strelac šampionata Turske.

18.00: (2,60) Norveška (3,25) Turska (2,80)

Gosti sve nade polažu u Burata Jilmaza, napadač Lila koji je postigao tri gola Holandiji. Pomagaće mu saigrač iz redove francuskog tima Jusuf Jazidži. Očekuje se da selektor Senol Guneš napravi samo jednu promenu u odnosu na tim koji je dobio Lale. Povređen je desni bek Zeki Dželik, još jedan igrač Lila.

U poslednjem odmeravanja snaga ove dve selekcije pre četiri godine u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, Turska je dobila u Oslu sa 2:1. Na tri prethodne utakmice ove dve selekcije, Skandinavci nisu dobili Turke.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoStevan Jovetićreprezentacija Holandijereprezentacija Crne Gorereprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara