Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lamija udara na Lindzija Rouza i Arisov zid

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 11:00

Solunski tim veliki favorit protiv jedinog tima u ligi koji ne zna za trijumf

Nadali su se fudbaleri Arisa da bi AEK u jučerašnjem atinskom derbiju mogao da iznenadi favorizovani Olimpijakos, ali su crveno-beli brzo zagospodarili situacijom i rutinski slavili na Karaiskakisu. Aris večeras ima zadatak da u 14. kolu grčke Superlige savlada ubedljivo najlošiji tim od starta sezone, Lamiju, da se ponovo vrati na tri boda zaostatka u odnosu na pirejski klub i da poveća bodovnu razliku u odnosu na konkurenciju koja mu gleda u leđa.

Niko od Arisovih najbližih pratilaca, a to su PAOK, AEK i Panatinaikos nije uspeo da se domogne tri boda u 14. kolu i sada žuto-crni žele to da naplate. Preko puta stoji jedina ekipa koja od starta sezone nije zabeležila trijumf. Lamija drži fenjer na začelju sa poražavajuća dva boda i epitetom najporoznije odbrane, odnosno napada koji je bezopasniji od svih ostalih i koji postiže tek gol na svakoj drugoj utakmici. A sada će udariti na drugu najbolju defanzivnu liniju prvenstva i ako ne bude iznenađenja, od nje će se odbiti kao od betonskog zida.

Izabrane vesti

Izabranici Akisa Manciosa će u centralnoj Grčkoj tražiti četvrtu pobedu u poslednjih pet utakmica. Prethodne tri arhivirali su bez primljenog gola, a samopouzdanje je naraslo i počelo da preliva i nakon minimalca u solunskom derbiju protiv PAOKA odigranog sredinom decembra meseca. Kako stvari u ovom trenutku izgledaju za Bogove rata, mogla bi ovo da bude najuspešnija sezona u domaćem šampionatu od takmičarske 1979/1980, kada su završili kao vicešampioni. Titula se čeka od 1946. godine, a iako i ove sezone deluje da će superiorni Olimpijakos obezglaviti konkurenciju, Aris ipak ima čemu da stremi.

Defanzivnu liniju, koja je primila samo sedam pogodaka, predvodiće štoper sa Mauricijusa Lindzi Rouz koji se prethodnih meseci često pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde. Zanimljivo je to da se na čelu liste strelaca solunskog tima ne nalazi centarfor, već portugalsko krilo Bruno Gama (5), a da je odmah iza njega argentinski vezista Fakundo Bertoljo (4). Njih dvojica postigli su devet od Arisovih 20 prvenstvenih pogodaka.

Lamija i dalje ima ogromnih problema sa igračkim kadrom koji je desetkovao korona virus, pa trener Mihalis Grigoriju neće moći da računa na čak devetoricu fudbalera. Deluje da je pred Arisom autoput na čijem se kraju nalaze nova tri boda.

GRČKA SUPERLIGA, 14. KOLO

Nedelja

Panatinaikos - Asteras 0:0

Panetolikos - OFI 2:1 (0:0)

/Mancacis 83, Liavas 85 - Staikos 55/

AEL - PAOK 1:1 (0:0)

/Pinakas 69 - Vijerinja 90+6/

Janina - Smirna 1:3 (1:1)

/Lisgaras 7AG - Andoni 43, Joanidis 72, Cijulis 83/

Olimpijakos - AEK 3:0 (1:0)

/El Arabi 13, 68, Valbuena 90+4/

Ponedeljak

16.15: (2,55) Volos (3,10) Atromitos (2,90)

18.30: (6,25) Lamia (3,60) Aris (1,62)



tagovi

ArisGrčka 1Grčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara