(© MN Press)
(© MN Press)

Lamin Dijara u školskoj klupi, za trenera uči u Nišu, za šest meseci stiče B licencu

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.01.23. | 13:10

Nekadašnji napadač Partizana ozbiljno shvatio esnafski poziv

Upoznala je fudbalska Srbija Lamina Dijaru kao snalažljivog napadača i simpatičnog momka iz perioda početka Partizanove šestogodišnje dominacije, a lako bi moglo da se desi da ga upozna i u ulozi šefa stručnog štaba neko od ovdašnjih klubova.

Senegalac pohaća kurs za sticanje B licence u okviru Trenerske organizacije Regiona istočne Srbije i za šest meseci bi trebalo da postane vlasnik diplome koja će mu omogućiti napredovanje ka A, kasnije i PROFI licenci.

Izabrane vesti

Iako živi u Turskoj, a zaposlen je u mlađim kategorijama Antalije, Dijara je izrazio želju da se edukuje u Srbiji, što samo potvrđuje njegovu sad već decenijsku povezanost sa našom zemljom.

Ostavio je Dijara dubok trag u našem fudbalu, a po konvenciji UEFA, posle određenog broja godina, fudbaleri stiču pravo da se prijave na kurs za sticanje neke od licenci. Lamin savršeno govori srpski, a izrazio je želju da se školuje kod nas. U određenom periodu svaki region raspisuje konkurs, sad je u pitanju Istok, Dijara se javio, uredno aplicirao i trenutno je u procesu“, pojasnio je Dejan Branković, direktor Centra za edikaciju Regiona istočne Srbije.

Branković je deo programa čiji je nosilac Milan Antić, a prisutan je Miloš Miljanić, direktor Centra za edkacijuu FSS, a među polaznicima su, između ostalih, Ivan Ilić, nekadašnji prvotimac Radničkog, kao i Saša Marjanović, aktuelni kapiten kluba sa Čaira.

 


tagovi

Lamin DijaraFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara