Frenk Lampard i Pep Gvardiola i sporna ruka Rodrija (Reuters)
Frenk Lampard i Pep Gvardiola i sporna ruka Rodrija (Reuters)

Lampard: Mojoj trogodišnjoj ćerki jasno da je bio penal; Gvardiola: Promenite sedišta, čist ofsajd (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 22:55

Da li je Everton oštećen na Gudisonu?

Mirisalo je na glatku pobedu Mančester Sitija, ali se gostovanje na Gudisonu pretvorilo u polemiku da li su Građani zaslužili teško izvojevanih 1:0. Engleski mediji bruje o nedosuđenom penalu za domaćina, samo par minuta nakon što je Everton poklonio vodeći gol Sitiju.

Evidentno igranje rukom španskog veziste Rodrija otvorilo je mnoge debate, VAR tehnologija i način na koji je sudije koriste su ponovo dovedeni u pitanje, a nakon što je njegov tim poražen Frenk Lampard je besneo zbog odluke koju je doneo Pol Tirni, iako glavni sudija nije išao da pogleda snimak, već je ostao pri odluci posle konsultacije sa Krisom Kavanoom koji je sedeo u VAR sobi.

Izabrane vesti

"Bio sam miran, nisam vikao, niti divljao. Želeo sam da znam da li je postojao ofsajd u začetku akcije, ali rečeno mi je da nije bilo ofsajda. Dva minuta su gledali snimak i odlučili da nije penal iako ga je lopta pogodila u ruku, u neprirodnom položaju. I mojoj trogodišnjoj ćerki bi bilo jasno da je reč o penalu", rekao je engleski stručnjak.

Naravno da ga nije zadovoljilo obrazloženje Premijer lige koja kaže da je Kavana gledao snimak u više navrata i zaključio da nije bilo ubedljivih dokaza za promenu prvobitne odluke - da jedanaesterac nije postojao. Dakle, VAR soba je procenila da nije reč o očiglednoj povredi pravila pa je preovladala subjektivna procena Tirnija.

"Borimo se na začelju tabele, dok se oni nadmeću za vrh i dođe laka situacija da se dosudi penal. Ne znam šta je u pozadini. Greška je kada ste uradili nešto pogrešno, a niste imali vremena da razmislite, a oni su imali dva minuta da svare situaciju i donesu odluku. Čak i ako iz VAR sobe kažu da nisu sigurni, onda glavni sudija treba da ode i da pogleda snimak. Ovo je u najboljem slučaju nekompetnetnost sudije, ako nije, neko bi morao da mi objasni o čemu se onda radi", razočaran je bio popularni Lamps.

Svoje viđenje situacije ponudio je i Pep Gvardiola čija je ekipa teškom mukom pobegla drugoplasiranom Liverpulu (koji ima meč manje) na šest bodova razlike.

"Sedite na pogrešnim mestima, bio je ofsajd u začetku akcije", rekao je Španac.

Problem je u tome što VAR nije odlučivao od ofsajdu, što znači da ga nije ni bilo, već je proveravao igranje rukom, koje je, de fakto postojalo.




tagovi

EvertonMančester SitiPep GvardiolaFrenk Lampard

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara