Lampard objasnio zašto je licencirao Čeha za Premijer ligu: Nije romantika, mlad je, trenira redovno…

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 13:39

I potvrdio da je Mendi prvi golman

Čelsi je poprilično šokirao fudbalsku javnost da za nastavak takmičenja u Premijer ligi licencira aktuelnog klupskog funkcionera Petra Čeha koji je igračku karijeru završio pre dve godine.

Pored trojice golmana (Mendi, Kepa, Kabaljero), Plavci su ipak odlučili da dodaju i četvrtog. I da to bude klupska legenda koja trenutno obavlja funkciju savetnika za sportska i tehnička pitanja.

Izabrane vesti

Zašto?

Odgovor je dao trener Frenka Lampard.

“Definitivno to nismo uradili samo zato što je romantično. Imali smo viška mesto na spisku za licencirane igrače, a vidimo da je ova sezona drugačija od svih drugih zbog situacije sa virusom COVID-19 i izolacijama. Ako upadnemo u takvu krizu, teško da ćemo da nađemo boljeg od njega”, objasnio je Lampard

Ako se zaista desi da Čelsi spadne na Čeha, Lampard tvrdi da navijači ne treba da brinu.

“Relativno je mlad. Mogao je još da brani kada je odlučio da završi karijeru. Trenira regularno i fit je. Uživa dok trenira. Bila bi ludost da nismo iskoristili tu situaciju. Da li ćemo ga videti na terenu ove sezone, to ne znam. Ali on trenira svakodnevno i može samo da bude od pomoći našim golmanima jer treniraju sa jednim od najboljih u istoriji”.

A prvi golman Plavaca će u definitivno biti novajlija Eduar Mendi koji je došao iz Rena. Traumama Čelsijevih navijača sa problematičnim Kepom je došao kraj.

“Mendi je prvi golman. Pokazuje taj kvalitet. Način na koji brani je veoma dobar i zadovoljan sam. Iza sebe već ima dva meča bez primljenog gola. Kako stvari stoje, on je prvi golman, ali to ne sme da ga opusti. Bili smo svesni da imamo problem na poziciji golmana još od prošle sezone. Moramo da budemo iskreni i otvoreni povodom toga. Kepa takođe. Mendi je došao da bismo bili bolji”, rekao je Lampard


tagovi

Frenk LampardEduar MendiPetr ČehKepa Arizabalaga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara