Eduard Mendi (©Reuters)
Eduard Mendi (©Reuters)

Lampard poslušao reči savetnika, Mendi novi Čelsijev golman! Račun ide na 250.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 16:53

I to bez bonusa...

Lomila su se koplja, razmišljalo, vagalo i na kraju je izbor pao na Eduarda Mendija! Čelsi i Ren su tokom dana postigli konačni dogovor oko transfera Eduarda Mendija, koji samo čeka znak od svog novog kluba da se ukrca na privatni avion i doleti u London na lekarske preglede i potpisivanje ugovora.

Mendi će poneti Čelsijevu "jedinicu", što najverovatnije znači da je Kepa Arizabalaga bivši na Stamford Bridžu. Momak rođen u Francuskoj uspeo je da zadivi Kristofa Lolišona, Čelsijevog skauta zaduženog isključivo za golmane i savetnika Frenka Lamparda, koji je svojevremeno i sam bio fudbaler Rena. Pominjali su se mnogi, ali Lolišon je od prvog momenta insistirao na reprezentativcu Senegala i kako javljaju dvojica jako pouzdanih insajdera Đanluka di Marcio i Fabricio Romano, posao je dogovoren i spreman za ozvaničenje!

Izabrane vesti

SVE KVOTE ZA POČETAK PREMIJER LIGE

ČELSI OSVAJAČ PREMIJER LIGE – KVOTA 13,0

Renov čuvar mreže nije jutros trenirao sa ostatkom ekipe, uprkos tome što ekipa igra u nedelju protiv Nima utakmicu Lige 1, ali je bio prisutan u klupskom trening centru gde je zajedno sa svojim agentima i upravom razgovarao o daljim koracima. On je insistirao na transferu u Čelsi, pošto je još pre nekoliko detalja dogovorio sve uslove saradnje. Izvesno je da će Mendi biti prva opcija za mesto na gol liniji, a ostaje da se vidi šta će biti sa Kepom, pošto Čelsi i dalje ne može da mu pronađe novu sredinu, odnosno klub koji bi platio makar polovinu onoga što je za njega uplaćeno Bilbau pre dve godine, a to je rekordnih 80.000.000 evra.

Mendija u Čelsiju čeka ugovor na pet godina, a Ren obeštećenje od 25.000.000 evra. S tim što će 19.500.000 evra biti onaj fiksni deo, a još 5.500.000 evra ide na ime lako dostižnih bonusa. To znači da Čelsijev račun za ovo eto ide na neverovatnih 250.000.000 evra i to bez svih bonusa koji treba da budu aktivirani! Nekadašnji prvak Engleske i Evrope je dosad realizovao transfere Hakima Zijeha, Tima Vernera, Bena Čilvela, Malanga Sara, Tijaga Silve i najskupljeg pojačanja u istoriji kluba – Kaija Haverca!

Eduard Mendi će ići koracima legendarnog Petra Čeha, koji je takođe svojevremeno u Čelsi stigao upravo iz Rena. Čeh je danas tehnički direktor u Čelsiju i verovatno je imao svoju ulogu u dovođenju Mendija.

Mendi je prošle sezone potpuno eksplodirao u Renu posle transfera iz Remsa vrednog 4.000.000 evra. Bio je među najzaslužnijima što je Ren uspeo da obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona, a klub je u roku od godinu dana doneo čak šest puta veću zaradu! 



tagovi

Eduard MendiLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara