(©AFP)
(©AFP)

Lans pojeo anemični Marselj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.01.21. | 22:56

Titula je pusti san

Sreća u nesreći za Marselj su prazne tribine. Proključao bi Velodrom, imali bi navijači šta da kažu igračima Marselja. I ne bi bilo nimalo prijatno. Zapao je sastav Viljasa Boasa u zimski san, početak nove godine odneo je maštarije tima sa Velodroma o šampionskoj tituli. Poraz od Lansa je kap u moru, a možda će biti ona koja je prelila čašu – 0:1

Andre Viljas Boas će na višečasovno ribanje. Poraz kao poraz sam po sebi nije problem, ali pristup njegovih izabranika jeste. Dopustili su igrači Marselja da ih protivnik pojede u njihovoj kući. Do 85. minuta nisu šutnuli u okvir gola. Poražavajuće. Prvi je Leku na kakve-takve muke stavio Nemanja Radonjić, koji je ušao u igru u 63 minutu. Ozbiljnije niko nije pripretio, a sa druge strane Lans se ispromašivao i jedino su gostujući igrači krivi što Marselj nije doživeo katastrofu. Da su bili malo koncentrisaniji u završnici, spakovali bi minimum tri gola.

Izabrane vesti

Anesteziran je Marselj. Potrebna mu je sveža krv u napadu. I dobiće je u vidu Arkadijuša Milika vrlo brzo, posao se privodi kraju, ali on neće biti rešenje za nagomilane probleme na Velodromu. Nije nedostatak Olimpika samo neefikasnost, već i nedostatak ideje u igri, manjak automatizma i posebno agresivnosti.

Dozvolio je Marselj ekipi Lansa da dominira Velodromom. U većem delu utakmice gosti su bili konkretniji, trčali su kao navijeni, šanse pred golom Stiva Mandande su se ređale. Koncentracija je odavno popustila, bilo je pitanje samo trenutka kada će Lans terensku inicijativu i konkretnost pretočiti u vođstvo.

Gol je visio u vazduhu, mogao se namirisati. Predosećao je Mandanda šta mu se sprema, a Lans je u 59. minutu stigao do vođstva. Izgubili su loptu igrači Marselja na sredini terena, Lans nije komplikovao, prebacio je težište igre na levi bok, Haidara je uputio savršen centaršut na peterac, a Simon Banza je zatresao mrežu.


FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČ 9. KOLA

Sreda

Marselj - Lans (0:0)

/Banza 59/



tagovi

MarseljLansFrancuska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara