Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Laport debituje za Furiju, Ronaldo još malo do rekorda

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 12:42

Selekcije sa Iberijskog poluostrva na stadionu Vanda Metropolitano igraju jednu od poslednjih provera pred Evropsko prvenstvo. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina - 2,50

Duel Španije i Portugalije večeras (19.30) na stadionu Vanda Metroplitano u Madridu je jedan od derbija kada su pitanju pripremni mečevi za predstojeće Evropsko prvenstvo. Obe selekcije s najvećim mogućim ambicijama stižu na turnir, a upravo ovaj okršaj mogao bi da im posluži da na delu pokažu trenutne mogućnosti i snagu.

Španija se nalazi u tranzicionom periodu, jesu jedni od glavnih favorita na šampionatu, ali je u ovom trenutku vrlo teško proceniti koji su realni dometi Crvene furije na Evropskom prvenstvu. Ipak, ono slavlje nad Nemačkom od 6:0 u Ligi nacija pokazao da ova podmlađena selekcija Luisa Enrikea može ozbiljno da nadigra svakog protivnika. Nekadašnji trener Rome i Barselone iznenadio je sve kada na spisak nije stavio nijednog fudbalera Reala, kluba za koji je igrao.

Izabrane vesti

Iako je bilo dugo povređen, iznenađenje je izostanak kapitena Kraljevića Serhija Ramosa. Neće u sastavu biti ni Marka Asenisija i Karvahala, kao i asa Selte Jaga Aspasa. Na meču u prestonici Španije debi u dresu Furije imaće štoper Mančester Sitija Ajmerik Laport. Nekadašnji igrač Bilbaa igrao je u svim mlađim reprezentativnim kategorijama Francuske, ali je odlučio da u budućnostzi brani boje Španije.

19.30: (2,50) Španija (3,25) Portugalija (2,90)

Ovaj 26-godišnji fudbaler je rođen u francuskom gradu Aženu, ali dosad nije upisao nijedan nastup za seniorsku selekciju Trikolora. Ideja o tome da Laport zaigra za Španiju rođena je još uoči Svetskog prvenstva u Rusiji, kada je na selektorskoj poziciji sedeo Đulen Lopetegi.

Igrač Čelsija Cezar Aspilkueta se tek nedavno pridružio saigračima u reprezentaciji jer je dobio produženi odmor posle finala Lige šampiona u Portu u kome su Plavci srtigli do druge titule pobedom nad Mančester Sitijem sa 1:0. Napadač Viljareala, pobednika Lige Evrope, Đerar Moreno, trebalo bi da bude najistureniji u špicu, a pomagaće mu Mikel Ojarzabal iz Sosijedada i Feran Tores iz Sitija.

20.45: (1,57) Italija (3,90) Češka (6,25)

S druge strane, Portugalci imaju kontinuitet igre i velikih rezultata, pa stoga deluje da su im šanse na turniru za nijansu veće od protivnika, a to bi mogli da pokažu i na ovoj utakmici, predvođeni još uvek ključnim igračem, Kristijanom Ronaldom. Legendarni Portugalac je postigao 103 gola u dresu reprezentacije, a u narednim mesecima imaće šansu da stigne Iranca Ali Deija koji je postigao 109 pogodaka. U napadu bi šansu mogli da dobiju i Andre Silva i Žota. Alternativa je skupo plaćeni napadač Atletika Žoao Feliks koji je imao još jednu slabu sezonu u redovima Jorgandžija.

Poslednji meč, takođe prijateljski, dve selekcije su odigrale u oktobru prošle godine na stadionu Žoze Alvalade u Lisabonu, ali je on brzo zaboravljen, pošto nije bilo golova, ali ni previše atraktivnog fudbala. Španci su na tom meču diktirali tempo i mogli da stignu do pobede, dok su Portugalci ostali nedorečeni. Pre toga odigrali su fantastičan meč na startu Mundijala u Rusiji, kada je okršaj u Sočiju, posle velikih preokreta završen s rezultatom 3:3.

18.00: (1,72) Makedonija (3,50) Kazahstan (5,40)

Španija je u prednosti zbog domaćeg terena i činjenice da će se na tribinama naći 20.000 navijača.

ŠPANIJA - PORTUGALIJA (19.30)

MADRID - Stadion Vanda Metroplitana. Sudija: Pouson (Engleska)

ŠPANIJA (4-3-3): Simon - Markos Ljorente, Dijego Ljorente, Laporte, Alba - Koke, Buskets, Pedri - Feran Torres, Moreno, Ojarzabal.

PORTUGALIJA (4-3-3): Lopes - Semedo, Pepe, Fonte, Mendes - Oliveira, Danilo, Mutinjo - Žota, Andre Silva, Ronaldo.


tagovi

Ajmerik LaportKristijano RonaldoPrijateljske utakmiceFudbalska reprezentacija Španijereprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara