Laporta (©Reuters)
Laporta (©Reuters)

Laporta: Nadam se da će Ćavi ostati, dok je on tu ne tražimo drugog trenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 09:05

“Igramo sve bolje i bolje”, kaže predsednik Barselone

Kako se bliži kraj sezone, ključne utakmice za trofeje na svim frontovima, tako Barselona igra sve bolje i bolje.

Pobeda nad Atletikom u Madridu (3:0) najviše je oduševila navijače katalonskog giganta, pa u španskoj štampi sada se sve češće provlači ideja da bi ipak trebalo zamoliti Ćavija da ostane na klupi i nakon leta, jer je najavio odlazak.

Izabrane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta u velikom intervjuu za Mundo Deportivo otkrio je da često razgovara sa Ćavijem i da se nada da će mladi stručnjak promeniti odluku do kraja sezone.

“Rekao sam Ćaviju da svi treneri žele da dođu u Barselonu, ali da nećemo razmišljati o drugima sve dok je on tu. Kazao sam mu i da poštujemo njegovu odluku, ali i da igramo sve bolje i da sve izgleda sve bolje”, pričao je Laporta.

Na pitanje da li bi voleo da Ćavi ostane, predsednik Barselone nije oklevao:

“Da, da, da i da. I on to zna. Voleo bih da nastavi i to sam mu davno rekao, još kada je pričao o pritisku. Kazao sam mu da je ovde uvek pritisak. Pitao sam ga kolike su šanse da promeni mišljenje, ali on je nastavio da priča da će na kraju sezone otići, da smo se tako dogovorili”.

Ne odbacuje Laporta mogućnost da još koji put priča sa Ćavijem na tu temu.

“Sve zavisi od toga kako će se sezona završiti, to i on zna”.

Ono po čemu će se Ćavijev mandat pamtiti je neverovatan broj mladih igrača kojima je dao šansu da igraju u prvoj postavi.

“To je samo jedan od pozitivnih aspekata Ćavijevog trenerskog rada. Pamtiće se po tome, ali i po mnogim drugim stvarima. On je prošao La Masiju i uvek govori kako nas naša škola nikada ne izneveri. Pre nekoliko dana je debitovao Kasado, a nama je Ćavi to davno najavio, da će mu dati šansu. Nema kod njega improvizacije. Sve je planski i studiozno”.

Ako Ćavi ostane pri odluci da ode, pitanje za Laportu je bilo kakav će biti profil novog trenera koji će Barsa tražiti.

“Imamo jasnu sliku: trener koji dođe moraće da se adaptira na našu strukturu. Ne može Barsa da se menja sa svakim trenerom koji dođe. Barselona je iznad trenera, igrača, predsednika, direktora. Nekada čujem priče da je naš sistem prevaziđen. Ne slažem se s tim. Ne možemo da se takmičimo u trčanju sa timovima koji su fizički jači od nas, ali možemo da držimo loptu”.

Jedan od trenera koji se savršeno uklapaju u sliku o Barseloni je Luis Enrike.

“Luisa jako volim, njegov karakter, ličnost, jako je dobar, svoj i volim takve osobe. Ali, nismo pričali ni sa njim niti sa bilo kojim drugim trenerom, jer poštujemo Ćavija. Ko god želi da dođe u Barselonu moraće da sačeka do kraja sezone”, podvukao je Laporta.

 


 


tagovi

BarselonaĐoan LaportaĆaviPrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara