Laporta napravio korak ka pomirenju: Nadamo se da će Dembele razmotriti našu ponudu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 01:37

"Oduvek smo želeli da ostane u klubu", kaže prvi čovek katalonskog giganta

Zimus je umalo postao persona non grata na Nou Kampu, ali sada u Barseloni otvoreno pozivaju Usmana Dembelea da ostane u klubu i produži ugovor koji mu ističe za nekoliko meseci. Prvi čovek Katalonaca Đoan Laporta napravio je prvi korak ka pomirenju sa brzonogim Francuzem, za koga se nada da će razmotriti ponudu koja se još uvek nalazi na njegovom stolu.

Ćavi Ernandez je bio zaslužan za to što Dembele u drugom delu sezone nosi dres Barselone, a Francuz mu je to vratio impresivnim partijama. Protiv Valensije je upisao asistenciju, a potom protiv Bilbaa gol i dve asistencije.

Izabrane vesti

"Dembele zna našu ponudu i oduvek smo želeli da ostane u klubu. Nadam se da će na kraju sezone to ponovo razmotriti. U fudbalu ništa ne možete isključiti. Gledajte: prvo nije igrao, a sada igra i to vrlo dobro. Ali produžetak ugovora ne zavisi od mene", rekao je Laporta.

Pored Dembelea Laporta je pohvalio i ostatak ekipe, izdvojivši Pedrija, ali i trenera Ćavija, sa kojim veruje da čak može i do šampionske titule, bez obzira što je Real Madrid na velikih 15 bodova udaljenosti.

"Pedri je predodređen da bude jedan od najboljih na svetu, ako ne i najbolji, ali zna da mora da uloži još mnogo truda. Ovo je put do uspeha. Već neko vreme govorim da je osvajanje titule jedan od naših ciljeva ove sezone, tako je i dalje. Svesni smo da je to teško jer na početku sezone nismo bilo tako dobri kao što smo sada", dodao je Laporta.

Ćavi je na izuzetan način uspeo da preporodi ekipu u drugom delu sezone, iako je na početku delovalo da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Katalonci delu impresivno i u poslednjih sedam dana su na tri meča prosečno postizali po četiri gola, izbacivši u međuvremenu i Napoli iz Lige Evrope.

Podesetimo, predsednik Đoan Laporta bio je spreman da sankcioniše Francuza, čak da mu i uruči otkaz na štetu kluba, a u najmanju ruku da ga pošalje na tribine, ali od svega toga neće biti ništa. Glavnu ulogu u smirivanju strasti odigrao je trener Ćavi, koji je obavio razgovor sa prvim čovekom kluba, posle čega je odlučeno da Dembele bude u konkurenciji za tim u nastavku sezone. Sada se čini da će Ćavi biti glavni faktor i u eventualnim završnim pregovorima oko produžetka ugovora igrača koji je na Nou Kamp stigao 2017. godine iz Borusije Dormund kao jedan od najvećih svetskih talenata za ogromnih 140.000.000 evra. Ali, umesto napretka na terenu krenuo u seriju nestašluka zbog kojih ne samo da se nije dokazao u Barseloni, već je napravio ogromnu stagnaciju u razvoju.




tagovi

Đoan LaportaUsman Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara