Đoan Laporta (©Reuters)
Đoan Laporta (©Reuters)

Laporta upire prstom: Barselona žrtva prljave kampanje, nismo potkupljivali sudije

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 15:35

"Cilj je da se ukalja ugled kluba", tvrdi predsednik katalonskog velikana

Barselona nikako da se ratosilja repova prošlosti. Taman što je klubu krenulo otkako je rukovođenje preuzeo Đoan Laporta, na površinu su isplivali nezapamćeni detalji o navodnim nečasnim radnjama kluba. Preciznije, potkupljivanju sudija kako bi se lakšim putem dobile utakmice.

Skandal veka potresa velikana iz Katalonije, a posle navoda španskih medija da je tužilaštvo podiglo optužnicu i sve većeg nemira među navijačima, oglasio se prvi čovek kluba.

Izabrane vesti

Laporta je na društvenim mrežama poručio da Barseloni neko “namerno smešta igru“.

“Navijači, ne brinite. Barselona je nevina po pitanju onoga za šta je optužuju. Klub je žrtva prljave kampanje protiv njegove časti i ugleda u koji su umešani vi“, poručio je predsednik Barselone i dodao:

“Ništa me ovo ne čudi. Mi ćemo da branimo Barselonu i dokažemo nevinost kluba. Mnogi će morati da se isprave zbog optužbi“.

Kako javljaju španski mediji, ovo će biti jedino zvanično klupsko obraćanje na temu nezapamćenih potresa u tamošnjem fudbalu.

Podsetimo, Barseloni se na tere stavlja da je od 2001. do 2018. godine Hozeu Mariji Enrikezu Negreiri, bivšem potpredsedniku španske sudijske komisije i njegovoj kompaniji platila ukupno 8.400.000 evra. Negreira je zauzvrat delegirao sudije koji odgovaraju Barseloni i garantovao da će oni suditi za nju. U to vreme je, između ostalih, predsedničku funkciju već obavljao Laporta, u periodu od 2003. do 2010. godine.

Četiri godine zatim na najvišoj funkciji bio je Sandro Rosel, dok je kasnije komandu preuzeo Đosep Marija Bartomeu koji je Barsu pre smene doveo na ivicu finansijske propasti iz koje je sada izvlači Laporta.

Luda kuća...


tagovi

Đoan LaportaBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara