Džordan Larson (Reuters)
Džordan Larson (Reuters)

Larson podsetio na Mesija, Spartaku moskovski derbi i nastavak potere za Nikolićevom Lokomotivom

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.04.21. | 17:39

CSKA ostao bez realnih šansi da se domognu druge pozicije koja garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona

Krv nije voda, pokazao je Džordan Larson u najvećem moskovskom derbiju. Sin nekadašnjeg švedskog asa Henrika, potpisao je presudu za CSKA u najvećem moskovskom derbiju i izvesno uskratio Armejcima nadu da bi naredne sezone mogli da se domognu Lige šampiona kroz kvalifikacije. Spartak naravno ostaje u borbi za elitno evropsko takmičenje zahvaljujući sjajnom solo prodoru trećeg strelca Premije lige Rusije - 1:0.

Pucali su sebi u noge izabranici Ivice Olića, pa ne čudi što su poraženi u još jednom prestoničkom derbiju u razmaku od svega četiri dana. Prethodno ih je u polufinalu kupa izbacila Lokomotiva Marka Nikolića. Naime, Ilzet Ahmetov je u 35. minutu oštro pokupio Aleksandera Soboleva kraj aut linije, a posle konsultacije sa VAR-om, odnosno gledanja snimka, sudija Kukujan mu je pokazao put u svlačionicu. Drugo isključenje za Ahmetova od starta sezone, koji je u tom segmentu postao zvanično najgrublji igrač ruske elite.

Izabrane vesti

Tako desetkovan gostujući tim nije imao snage ni za udarac u okvir gola, dok je najbolju priliku za izjednačenje propustio Salomon Rondon desetak minuta po startu drugog dela, odnosno samo četiri nakon bljeska Džordana Larsona.

Možda nije baš izgledalo kao majstorija Lionela Mesija protiv Atletik Bilbaa par godina unazad, ali je Šveđaninov solo prodor svakako podsetio na Argentinčev. Pokupio je loptu oko centra igrališta, iskoristio brzinu i tračak sreće da se nađe u poziciji za udarac, a onda poslao loptu u bliži ugao. Neodbranjivo za Igora Akinfeeva.

Bio je to 13. prvenstveni gol Larsona, odnosno 18. u kojem je učestvovao budući da ima i pet asistencija. Kroz punjenje dve najznačajnije statističke kategorije, svom klubu je u ruskoj eliti više doprineo jedino Artjom Dzjuba, sa 15 pogodaka i četiri pasa koji su prethodili golovima saigrača.

Kako je jasno da će Zenit biti šampion, Spartak je posle dva poraza ipak pokazao ambiciju da do kraja prvenstva (tri kola) ukrade drugo mesto Lokomotivi koja ima dva boda više. Pažnju bi trebalo obratiti i na Rubin, ukoliko večeras savlada Krasnodar.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 27. KOLO

Subota

Ural - Ahmat Grozni 1:1 (0:1)

/Agustiniak 58 - Sadulaev 11/

Zenit - Rotor 6:0 (1:0)

/Kvirkvelia 45+2ag, Malkom 56, Mostovoj 65, Dzjuba 75, Erokhin 78, 87/

Dinamo Moskva - Himki 0:1 (0:0)

/Glušenkov 90+1/

Tambov - Lokomotiva 2:5 (1:1)

/Alijev 45+2, Kajkov 79 - Kričovjak 40, 60, Smolov 47, Serkeira 74, Ribus 80/

Nedelja

Ufa - Soči 2:3 (1:2)

/Krotov 19, Žamaletdinov 78 - Prokin 8, Zabolotnji 14, Noboa 90+1/

Rostov - Arsenal Tula 1:0 (0:0)

/Poloz 74/

Spartak - CSKA 1:0 (0:0)

/Larson 52/

Rubin - Krasnodar 0:1 (0:1)

/Jonov 17/



tagovi

Spartak MoskvaCSKA MoskvaDžordan Larson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara