Lazar Pavlović protiv Voždovca (© Star sport)
Lazar Pavlović protiv Voždovca (© Star sport)

Lazar Pavlović pred odlaskom iz Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 15:50

Traži se klub za mladog vezistu, verovatno u inostranstvu

Kako je fudbal nekom majka, nekom maćeha, najbolje se vidi na primeru dvojice izdanaka Partizanove „klase 2001“. Strelovito je Strahinja Pavlović ušao u prvi tim i brzopotezno dobacio do višemilionskog transfera u Monako, usput se izboriviš za status A reprezentativca Srbije, dok je Lazar Pavlović pred odlaksom iz Humske bez vidljivog traga, kakav se očekivao shodno prikazima u mlađim kategorijama.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, mladi vezista nije u planovima Aleksandra Stanojevića za nastavak sezone i zato će tokom januara promeniti sredinu. Takav epilog posledica je utiska članova stručnog štaba i ljudi iz kluba da se rođeni Obrenovčanin nije nametnuo za skoro godinu i po dana koliko je prošlo od povratka sadašnjeg trenera na klupu i da ostanak na Topčiderskom brdu nema svrhu.

Izabrane vesti

Pogotovo što se crno-belima vraća Bibars Natho, oporavljen od zdavstvenih problema koji su ga izbacili iz koloseka pred kraj jesenjeg dela prvenstva. Izraelac će preuzeti ulogu organizatora igre, u kojoj ga je povremeno menjao Danilo Pantić, a u retkim situacijama Miloš Jojić. Zbog takvih okolnosti, i Lazaru Pavloviću je jasno da ne bi imao prostor da igra, zbog čega je rastanak jedino logično rešenje. Pogotovo što mu u junu ističe ugovor, pa je ovo poslednja šansa da Partizan makar nešto zaradi na njegovom transferu. Kako sad stvari stoje, ostanak u Superligi nije opcija, za Lazara se intenzivno traži klub u inostranstvu u kome bi imao više prostora da ispolji neosporan talenat.

Što nije ispoljio u Humskoj – kompleksna je tema. Ima i do činjenice da je maltene dve godine živeo u senci Sejdube Sume i(li) Bibarsa Natha, da nema prekidač da se uključi posle dugog odsustva, nepoverenja trenera, a biće da je nešto i do samog igrača, s obzirom da u finišu kalendarske godine nije baš oduševio. Dobio je šansu na sedam od poslednjih osam utakmica, bilo je i dobrih trenutaka kao protiv Voždovca ili Vojvodine, ali u Partizanu su procenili kako to nije dovoljno da bi se na njemu bazirala budućnost u osetljivom delu ekipe. Zato će dođi do razlaza.

Sve je moglo i trebalo da bude drugačije pri pogledu na maj 2019, kad je Savo Milošević na opšte iznenađenje javnosti promovisao Lazara Pavlovića u startera revanša polufinalne utakmice sa Radničkim u Nišu. Otad je zablistao još protiv Spartaka malo pre nego što je buknula korona, dao dva gola, nagovestio mogućnosti, ali je posle toga marginalizoivan.

I sad će otići.


tagovi

FK PartizanLazar Pavlović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara