nsmura.si
nsmura.si

Lazar Zličić je crno-beli! Odlazak iz Kahastana i potpis u Murskoj Soboti

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.12.22. | 12:00

Srpski vezista potpisao do juna 2025. godine, a dobra stvar za Muru je to što ima i mađarski pasoš, pa neće zauzimati poziciju igrača van Evropske unije

Nekadašnja velika nada Vojvodine, jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji (1997) Lala, Lazar Zličić (25) postao je novi fudbaler slovenačke Mure, sa kojom je potpisao ugovor do juna 2025. godine.

Srpski vezista je u novi klub stigao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekla saradnja sa kazahstanskim Aksuom, za koji je u poslednjih šest meseci odigrao 13 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio po jedan gol i aistenciju.

Izabrane vesti

Zličić je prve fudbalske korake napravio u Veterniku, a sa osam godina je došao u Vojvodinu i potom dve sezone nosio dres prvog tima Lala. Kasnije je otišao u Voždovac, a pre Kazahstana igrao je mađarsku Kišvardu.

Važna stvar za Muru je to što Lazar ima i mađarski pasoš, pa neće zauzimati mesto igrača van Evropske unije.

"Lazar Zličić je sa svojih 25 godina već prilično nikusan fudbaler, pošto je već upisao skoro 200 nastupa u klupskom fudbalu. Iako su za njega bili zainteresovani i drugi klubovi, u Muri je prepoznao ambicije i sredinu u kojoj će moći da razvija svoje fudbalske veštine. Verujem da ćemo sa njim steći dodatno iskustvo i opcije u veznom redu", rekao je sportski direktor Mure Denis Rajbar.

Mura je prvi deo sezone završila na šestom mestu sa 31 osvojenim bodom, ali ima samo četiri boda manje od drugoplasniraog Kopera, a ti do trećeplasiranog Celja, odnosno pozicija koje vode u kvalifikacije za Ligu konferencije.

"Srećan sam što sam postao deo kluba koji se svake godine bori za najviše pozicije i mesta u Evropi. Verujem da mogu da pomognem timu da i ove godine završi među prva tri tima u Sloveniji", rekao je Zličić.


tagovi

MuraLazar ZličićZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara