Žarko Lazetić (©TSC)
Žarko Lazetić (©TSC)

Lazetić hvali Radnički pred evro-derbi: Uživaju u kontrolisanom haosu

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 10:40

“Impresivno je koliko su hrabri i odlučni u onome što rade“, kaže trener TSC-a

Do pre koju godinu zvučalo bi nezamislivo, ali ove sezone – apsolutno je zasluženo. Da TSC bude treći na tabeli, već siguran u nekom od evropskih takmičenja i sledeće sezone, a na četvrtom Radnički 1923, koji juri istorijski izlazak na međunarodnu scenu. Sutra stoga u Bačkoj Topoli – evropski derbi. I Žarko Lazetić, trener domaćeg tima, izgleda oduševljen što će protiv sebe imati rivala koji želi da igra fudbal.

Izabrane vesti

Čeka nas veoma dobra ekipa Radničkog koja sa pravom zauzima ovakvu poziciju na tabeli. Trener im je ulio samopouzdanje i jasno se vidi šta rade. Rekao bih da uživaju u nekom kontrolisanom haosu iz koga izvlače benefit, kontrolišu utakmice i dolaze do pobeda. Rezultati govore o njima i očekujem izazovan i zahtevan meč, značajnu i za njih i za nas. Biće tu puno duela, ali mi drugačije igramo i u zavisnosti od toga ko uspe da nametne svoj stil, imaće veće šanse za pobedu, rekao je Lazetić na konferenciji za novinare dan pre meča.

Ne štedi pohvale na račun suaprnika.

I oni, kao i mi, daju puno golova, impresivno je kako Radnički prezentuje igru i koliko su hrabri i odlučni u onome što rade. Posle Zvezde i Partizana na tabeli su naše dve ekipe što po sebi govori da će utakmica biti odlična. Mi smo u dobrom momentu, stekli smo dobra i loša iskustva iz poslednjih duela i iz njih izvlačimo zaključke i pouke kako da budemo bolji. Nadam se da smo posle utakmice sa Zvezdom uspeli igračima da predstavimo šta je bilo dobro, šta je moglo bolje, kao i ono što nije valjalo i da ćemo to pokazati u sredu“.

Uostalom, ima TSC motiva da igra. Evropu jeste obezbedio, ali treće mesto bi – osim u slučaju da Vojvodina u finalu Kupa ne savlada Zvezdu – Topolčanima garantovalo makar grupnu fazu u Ligi konferencije.

Ostala su još četiri kola do kraja i čestitam momcima što su ponovo obezbedili Evropu. Taj kontinuitet nam je veoma važan, pogotovu zbog iskustva koje smo stekli. Videćemo sa koje će to pozicije biti i šta će nam doneti. Na nama je da se što bolje pripremimo, napredujemo u igri i da kroz ove preostale utakmice nastavimo u smeru koji imamo čitave ove sezone koju želimo da završimo na najbolji mogući način“.

Što se tiče igračkog kadra, Petar Stanić neće igrati zbog kartona, a što se tiče drugih...

Srećom nemamo mnogo problema zbog povreda. Ovu utakmicu neće igrati Stanić zbog kartona. Ostali, osim Kuveljića i Ćalušića koji su već duže odsutni, su spremni i to nam daje elan pred zgusnute duele sa Radničkim i Čukaričkim, našim direktnim konkurentima za Evropu. Menjaćemo igrače, ali neophodno je da svi budu na maksimumu, koncentrisani i odgovorni“, zavšio je Lazetić.

Duel TSC – Radnički 1923 igra se u sredu od 16 sati uz direktan prenos na TV Arena Premium 2.

MOZZART BET SUPERLIGA, 34. kolo

Plej-of

Sreda

16.00: (8,00) Napredak(4,60) Partizan (1,40)

16.00: (1,85) TSC (3,60) Radnički 1923 (4,30)

18.00: (2,30) Vojvodina (3,40) Čukarički (3,10)

18.30: (14,0) Mladost Lučai (6,75) Crvena zvezda (1,20)



tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaFeđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara