Lazetić sa Petrovićem i Antonićem (©Reuters)
Lazetić sa Petrovićem i Antonićem (©Reuters)

Lazetić: Jednom da i ja pobedim Duleta; Đorđević: Moram da vidim šta se to dešava sa Napretkom

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 16:49

Utisci trenera nakon dueala u Bačkoj Topoli u kojem je TSC savladao Napredak 2:0

/Od dopisnika iz Bačke Topole/

Iako se očekivao neizvestan duel, TSC je relativno lako uspeo da savlada goste iz Kruševca 2:0. Kod oba gola domaćina je kumovala loša odbrana Napretka, dok je napad bio potpuno nemoćan. Svestan je ovih činjenica i Dušan Đorđević, koji ne krije da je njegov tim podbacio u 21. kolu Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

"Nije lako iz moje uloge komentarisati utakmicu, ušli smo u nju smušeno i poklonili smo dva gola TSC-u. Jedan je pao nakon lošeg pasa, kod drugog se igrač okliznuo. Dozvolili smo im da se razigraju i pali smo u igri. Na nama je da vidimo šta se desilo danas, na sve što smo znali da nas čeka. Bez dovoljno energije i bez koncentracije smo ušli u utakmicu. Voleo bih da znam razlog loše igre, neshvatljivo je da na sav njihov kvalitet ovako odigramo, probali smo da pariramo, nismo uspeli. Protiv Partizana je bilo iznad očekivanja, nažalost smo izgubili, to je uzelo danak jer smo danas bili bez potrebne energije, to ne sme protiv ovakvog TSC da se desi. Šta je to što se dešava sa Napretkom moram da vidim, imali smo dobre pripreme i dobre rezultate", navodi šef stručnog štaba Napretka.

Žarko Lazetić se na početku osvrnuo na međusobne okršaje dva trenera, jer je ovo prvi put da njegov tim slavi protiv ekipe koju predvodi Đorđević. Nije Lazetić uspevao da slavi protiv iskusnog stratega ni sa Metalcem, ali ni sa TSC-om dok je Đorđević vodio Radnik iz Surdulice

"Jednom i da moja ekipa pobedi Duletovu ekipu. Pre svega da u ime ekipe da izjavimo saušešće našem predsedniku kluba, koji je imao smrtni slučaj (Đerđ Žemberi, bivši fudbaler- prim aut.). Imali su momci i dodatni motiv i želei su da meču daju pozitivan impuls. Sa naše strane odlična utakmica,od starta smo bili kako smo želeli, skoro 70 poseda lopte ali konkretnog. Zadovoljan sam kako smo napadali prostor i zadovoljan sam brojem stvorenih šansi. Dobri smo bili u izgubljenim loptama, nismo dozvolili previše kontri gostiju. Pokušali su da nas presinguju, momci su bili dobri, izlazili su iz problema i gore smo bili dovoljno opasni. Svaka utakmica je važna i najvažnija, raduje me dobra igra. Trebaće nam adaptacija da se vratimo na igru iz prošle sezone, što će se verujem i pokazati vremenom“, ističe Lazetić.

Osvrnuo se i na prelazni rok šef stručnog štaba Topolčana, ekipu je napustio dugogodišnji kapiten Saša Tomanović.

"Saša je jedna od najvećih legendi ovog kluba i to će ostati tako. Ja sam rekao da će otići igrači nezadovoljni minutažom. On je tražio da ide jer je dobio dobru ponudu. Fenomenalno je da on u tim godinama ima tu ambiciju i želi da igra. Sigurno ima i moje zasluge što je on odlučio da ode, u smislu da je želeo veću minutažu. Želeli smo da ostane, da bude tu kao kapiten, da pomogne u svlačionici i na terenu kad dobije ono što dobije. Ali to je njegova odluka, to je fudbal", navodi Lazetić.

Slično kao u prethodnoj utakmici na svom terenu, kada je TSC savladao Radnički iz Niša, poklekla je odbrana Napretka i iz svojih grešaka doprinela tome da Topolčani daju dva gola.

"Rekao sam u najavi utakmice da smo imali dobar trening što se tiče organizacije napada i gubitka lopte, taj prvi gol danas je i bio posle reakcije, koju imamo ka napred. Često igramo protiv nameštene odbrane i tada je najteže dati gol. Neka bude za buduće protivnike da je to slučajno. Golman gostiju je bio odličan danas i ne može svaka šansa u fudbalu da bude gol, kad bi bilo tako onda bi i mi primili dva gola danas", navodi za kraj Žarko Lazetić.


tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaNapredak KruševacDušan ĐorđevićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara