Foto: MN Press
Foto: MN Press

Lazetić: Pomislili smo da smo Brazilci i počeli da igramo slobodno

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 22:12

"Tako bi trebalo da igramo stalno, i kad je 0:0 i kada gubimo", rekao je strateg TSC-a posle pobede nad Voždovcem

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Upisao je Voždovac u Bačkoj Topoli drugi vezani poraz u prvenstvu, a strateg beogradskog tima Nikola Puača smatra da je TSC zasluženo pobedio i da njegov tim nije uspeo da kontroliše igru, te da je na momente uspevao da parira.

Izabrane vesti

"Početak utakmice kao i celo prvo poluvreme je pripalo ekipi TSC-a. Mi smo pokušavali da se nametnemo i nismo uspevali u tome. Uspeli su da rezultiraju tu kontrolu lopte vodstvom. Mi smo na poluvremenu napravili dobar plan i imali jasnu ideju koja je bila reakcija na to prvo poluvreme. Ušli smo dobro u drugi deo ali je taj crveni karton nas poremetio, šanse za izjednačenje su nam bile manje. TSC je nastavio da dominira, mi smo pružali otpor i pokušavali smo da ih ugrozimo na bilo koji način. Posle toga smo primili dva pogotka, ali kad se sve sabere zaslužena pobeda za njih."

Voždovac već u sredu igra narednu utakmicu, gostuju u Novom Sadu ekipi Mladosti.

"Nemamo puno vremena da tugujemo i da žalimo očekuje nas utakmica u Kupu i već krećemo sa pripremama za nju", navodi na kraju Nikola Puača.

Njegov kolega na suprotnoj strani Žarko Lazetić smatra da je njegova ekipa igrala dobro, ali da je protivnik uspeo da ih u momentu unervozi i onesposobi.

"Odlično prvo poluvreme za nas što se tiče igre i kontrole, zasluženo smo vodili. Sa druge strane, nismo bili zadovoljni, bez imalo potcenjivanja, što je bilo samo 1:0, bila je otvorena utakmica i znamo koliko je Voždovac opasan i da ima jako dobre pojedince i dobru timsku organizaciju. U drugom delu su promenili sistem i mi smo na to odreagovali nervozno u smislu da nismo imali te prostore koje smo imali u prvom. Malo smo počeli da žurimo i da brzamo sa nekim rešenjima unapred. To nas je uvelo u neke polutranzicije i mogla je utakmica da bude komplikovanija. I mi smo promenili rasproed igrača na terenu i negde smo dobili širinu u odnosu na pet igrač Voždovca u zadnjoj lini. To nam je donelo i neki mir."

Isključenje Damjanovića je odvelo meč u drugom pravcu, kao i gol Mirčevskog, činjenice sa kojima se slaže i Lazetić. Dodaje i da poslednji deo meča ne daje kompletnu sliku.

"Crveni karton je sigurno uticao i drugi gol je prelomio utakmicu koja je otišla u neko utrkivanje da dajemo golove, to uopšte nije baš bilo realno. I 3:0 je veliki rezultat, ali utakmica nije bila takva u šta se pretvorila u poslednjih petnaest minuta. Voždovac je negde pao, a mi smo pomislili da smo Brazilci i počeli da igramo slobodno, onako kako bi trebali da igramo stalno - i kada je 0:0 i kada gubimo. Pohvale mojim igračima i nastavljamo niz."

Na kraju utakmice viđena je prelepa akcija, Mirčevski je iz kornera dodao Đakovcu koji je sa distance zatresao mrežu Krunića.

"Gol Đakovca je malo više improvizacija samih igrača, Voždovac je imao igrača manje i ostavio jednog igrača gore, mi jesmo sa klupe komentarisali da može (Mirčevski) da mu odigra ali kvalitet igrača je da prepoznaju situaciju i iskoriste je", ističe Žarko Lazetić.



tagovi

Žarko LazetićNikola Puačafk voždovacTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara