Lazetić pred meč Kupa protiv Železničara: Rival superligaški tim, sa trenerom koji je specijalista za kup

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 14:55

TSC u sredu od 16:30 igra meč osmine finala kupa Srbije protiv tima iz Pančeva

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Tek je završen derbi sa Partizanom, analiziran i nema vremena jer već sledi novi izazov. Tim Žarka Lazetića dočekaće na domaćem terenu pančevačku dizelku u okviru osmine finala. U prethodnoj fazi takmičenja uspeli su Topolčani da savladaju Loznicu. Drugi meč za redom kod kuće u mini seriji od tri utakmice na domaćem terenu.

Izabrane vesti

„Veoma zgusnut raspored, jedini igramo tri utakmice u šest dana. To je sigurno jedna od otežavajućih okolnosti, olakšavajuća je što igramo sve tri utakmice na svom terenu. Čeka nas eliminaciona utakmica što samo po sebi govori da je izuzetno važna i da može na njoj da se desi sve. Superligaški tim i superligaški selektiran, iako je u nižem rangu i u izuzetnoj seriji rezultata od dolaska trenera Sivića. Dobro ga poznajemo jer je iz ovih krajeva i čovek kojeg zovu specijalista za kup. U Mađarskoj je osvajao kup dva puta“, kaže Žarko Lazetić.

Po rečima šefa stručnog štaba TSC-a ekipa Železničara ima kvalitet i njegov tim ne sme da uđe u meč previše opušteno, jer je upravo očekivao da njih zaobiđe na žrebu. Pokušaće da izvede najjači sastav, nedostajaće samo hrvatski fudbaler u redovima domaćih.

„Kvalitet tima je to što kažem da je pun Superligaških igrača i projektovan da uđe u ligu. Ja sam siguran i verujem pošto pratim i Prvu ligu Srbije, mislim da će oni sledeće sezone biti u Superligaškom društvu. To je tim iz drugog šešira koga sam najmanje želeo za protivnika tako da nismo imali sreće u žrebu posebno i zbog ovog rasporeda, Partizan i Radnički Niš posle toga tako da čeka nas ozbiljna utakmica. Nemamo tri dana za pripremu već samo dva. Stava sam da profesionalni fudbaleri mogu da igraju na četiri dana, ali s obzirom da je jako mali period između tri utakmice, nedelja, sreda pa subota, biće puno promena u našem timu. Videćemo i na osnovu potrošnje protiv Partizana, ne samo fizičke nego i emotivne. Mi uvek gledamo da izvedemo najjači tim, mislim tu na igrače koji su sto posto spremni za utakmicu. Izvešćemo tim koji može da prođe dalje. Ćalušić neće igrati zbog suspenzije“, ističe Lazetić.

Centarfor Stefan Vukić smatra da će utakmica biti interesantna i da je rival dosta jak.

„Biće zanimljiva utakmica, ekipa Železničara iz Pančeva je jedna jako kvalitetna ekipa koja beleži odlične rezultate. Nama neće biti lako, moramo od starta da nametnemo našu igru i intenzitet. Pružićemo maksimum kako bi obezbedili dalji tok takmičenja jer nam je to od velike važnosti“, navodi napadač ekipe Stefan Vukić.


tagovi

Stefan VukićŽarko LazetićKup SrbijeDinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara