Damijan Le Talek (Star Sport)
Damijan Le Talek (Star Sport)

Le Talek umesto Krstičića

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 09:14

Nekadašnja saradnja iz Zvezde bi mogla da obnovi u Atini

Vladan Milojević je presekao i izabrao AEK u kojem je juče predstavljen kao novi trener. Srpski strateg će pokušati da atinske žuto-crne vrati na staze uspeha iako ga čeka težak posao posle loše sezone. AEK je sezonu završio na četvrtom mestu, bio je daleko od borbe za trofeje, ali je uspeo je nekako da izbori plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Zato je doveden Milojević.

Izabrane vesti

Budžet za pojačanja neće biti veliki, ali će AEK morati da novom treneru ispuni neku od želja. Atinski mediji pišu da je prva Milojevićeva želja Damijan Le Talek. Francuski univerzalac je sa Milojevićem imao uspešnu saradnju u Crvenoj zvezdi. Tada je u potpunosti prekomandovan na poziciju štopera i sjajno je dirigovao poslednjom linijom crveno-belih. Dobre igre u Zvezdi su mu omogućile i dobar ugovor u Monpeljeu koji traje do leta sledeće godine. Ali Le Talek ima i opciju da već ovog leta ode za džabe ako to bude želeo.

U tom slučaju bi AEK morao sa Francuzom da pronađe zajednički dogovor samo oko plate jer ne bi morao da plaća obeštećenje. Le Talek trenutno u Monpeljeu zarađuje oko 450.000 evra neto po sezoni a grčki mediji pišu da bi AEK-u tražio ugovor vredan 800.000 evra godišnje. To je ozbiljna suma i za budžet atinskog kluba, ali veći deo te sume bi ‘pokrio’ Nenad Krstičić.

Naime, uprkos dolasku Milojevića na klupu, kod srpskog veziste se ništa nije promenilo u planovima. Želi da napusti AEK već ovog leta kao slobodan igrač zbog prethodnih dugovanja. A njegova plata od 600.000 evra godišnje iz sledeće sezone bi pokrila veći deo Le Talekovog ugovora.


tagovi

Damijan Le TalekNenad KrstičićVladan MilojevićAEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara