Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Leao bacio crveni deo Milana u delirijum, Rosoneri arhivirali prvu od četiri prepreke ka Skudetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 01.05.22. | 16:55

Ekipa Stefana Piolija uspela da savlada Fiorentinu uprkos velikom broju promašaja – 1:0

Crveni deo Milana je u delirijumu! Milan je prebrodio prvu od četiri prepreke na putu ka Skudetu. Na krcatom San Siru teškom mukom je savladao Fiorentinu i pritisak preneo na gradskog rivala Inter. Mučili su se Rosoneri sa završnicom ovog popodneva, uostalom kao i u većem delu sezone, nervirali veći deo id 71 542 navijača na svom stadionu, ali su u još jednoj ludoj, neizvesnoj i nervoznoj završnici uspeli da savladaju goste iz Firence – 1:0 (0:0).

Ispromašivali su se fudbaleri domaćeg tima kao nijednom u prethodne 34 utakmice, redom su Olivije Žiru, Rafael Leao, Frank Kesi i Teo Ernandez slabim završnicama terali svoje navijače da čupaju kosu sa glave, mogla je Fiorentina lako i da kazni Rosonere, smešio se još jedan kiks lidera italijanskog prvenstva, ali se golman Viole ponudio u finišu da "pomogne" Rosonerima u šampionskoj trci. Loše je ispucao loptu, dao je pravo u noge pomenutom Leau, a sjajni Portugalac , ujedno i najbolji igrač današnje utakmice oberučke ju je prihvatio. Stuštio se ka golu rivala, pronašao prostor pored Nikole Milenkovića i iz besa opalio po sredini gola za erupciju oduševljenja na San Siru.

Izabrane vesti

Nisu se fudbalerima Milana vezale noge pred prepunim stadionom, nisu im kolena zaklecala zbog očekivanja njihovih pristalica, njihov pristup bio je ispravan od samog starta, onakav kakvom su se nadali svi u i oko kluba. Milan je krenuo otresito, hrabro, direktno i zapravo se u većem delu utakmice pitao za dešavanja na terenu.

Trener Fiorentine Vinćenzo Italijano najavio je veliku borbu na San Siru – nije je bilo. Viola nije demonstrirala fudbal po kojem je postala prepoznatljiva od dolaska talentovanog stručnjaka, na gol više, onaj koji je uostalom pokazala u prvom meču dva tima ove sezone na Artemio Frankiju (slavila 4:3).

Ljubičasti su se fokusirali na defanzivu i branjenje svog gola, ali im ni to nije polazilo za rukom. Milan je ređao priliku za prilikom i da su bilo makar malo koncentrisaniji mogli su da obezbede završnicu bez stresa. Ali – nisu. Seriju neverovatnih promašaja najavio je Olivije Žiru u 13. minutu. Nonšalantnim dodavanjem ga je sa golom spojio Frank Kesi, a Francuz odlučio da "bocne" Teraćana i podbacio. U dosadašnjem delu sezone ovakve šanse pretvarao je u gol, ove nedelje pak nije.

Duel sa Fiorentinom potvrdio je još jedan problem u timu Milana vidljiv tokom čitave godine. Stefano Pioli nema plejmejkera potrebnog klubu sa najvišim ciljevima. Braim Dijaz nije - taj. Ostavljali su Sofijan Amrabat i Lukas Toreira prostor omalenom Špancu da pokreće napade i stvara prilike saigračima, ali je užasnim odlukama u završnoj trećini i veoma lošim izborom dodavanja Dijaz bio najzaslužniji za to što Milan već do poluvremena nije ušao u još nekoliko dobrih šansi.

Opet, i pored toga što je Španac odigrao još jednu u nizu slabih utakmica, a Žuniora Mesijas gotovo da nije postojao na terenu, domaćin je i drugo poluvreme otvorio stopostotnom prilikom. U njoj se ovog puta našao Leao posle ubačene lopte sa boka, u prijemu je izbacio Martineza Kvartu, ali je sa pet metara prebacio čitav gol. Milan je u tim trenucima bio daleko najopasniji. Žiru je koji minut kasnije stvorio priliku Kesiju, nepunih 60 sekundi zatim iz identične pozicije pripretio je i Teo Ernandez, ali je Teraćano u oba navrata uspevao da zatvori bliži ugao gola.

Usledio je period nešto sporije igre koji je u 75. minutu umalo prekinuo Artur Kabral. Našao se Brazilac u prilici posle centaršuta sa levog boka, dobro gađao glavom, ali je po ko zna koji put ove sezone na visini zadatka bio Majk Menjan, sprečivši da njegov tim bude surovo kažnjen za prethodne promašaje. Nervoza je sve više gomilala u redovima domaćina, napadi Milana završavali su se brzopleto, "visili" su Rosoneri u ofsajdu prečesto... Sve je išlo ka tome da će navijači milanskog kluba morati da proživljavaju još jedan neizvestan finiš meča, da će strepeti do isteka nadoknade.

I baš kao prošle nedelje protiv Lacija, krila im je dao protivnik. Teraćano je tokom čitave utakmice rizičnim dodavanjima na desni bok pokušavao da započinje napade Viole i svaki je prolazio, sve do tog 82. minuta. Ponovo je poslao kratak i neprecizan pas, praktično asistirao Leau, a Portugalac mu nije progledao kroz prste. Pogodio je, postao prvi igrač Milana sa dvocifrenim brojem golova u prvenstvu i bacio Interu rukavicu u lice.

SERIJA A - 35. KOLO

Subota:

Kaljari - Verona 1:2 (0:2)

/Pedro 57 - Barak 8, Kaprari 44/

Napoli - Sasuolo 6:1 (4:0)

/Kulibali 7, Osimen 15, Lozano 19, Mertens 21, 54, Rahmani 80/

Sampdorija - Đenova 1:0 (1:0)

/Sabiri 25/

Specija - Lacio 3:4 (2:1)

/Adu 9, Agudelo 35, Hristov 56 - Imobile 33pen, Provedel 54ag, Milinković Savić 68, Ačerbi 90/

Nedelja:

Juventus - Venecija 2:1 (1:1)

/Bonuči 7, 76 - Aramu 71/

Milan - Fiorentina 1:0 (0:0)

/Leao 82/

Empoli - Torino 1:3 (0:0)

/Zurkovski 56 - Beloti 79pen, 87pen, 90+6/

18.00: (6,00) Udineze (4,10) Inter (1,55)

20.45: (1,53) Roma (4,30) Bolonja (7,00)

Ponedeljak:

20.45: (1,30) Atalanta (6,25) Salernitana (10,00)



tagovi

Serija AMilanFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara