Hoze Marija Gutijeres Guti (Reuters)
Hoze Marija Gutijeres Guti (Reuters)

Legenda Guti: Na klupi Bejl, Azar i Jović, a ulazi Marijano, Realu su potrebni Haland, Mbape i još petorica

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 11:57

Guti osuo paljbu po treneru i fudbalerima kluba u kojem ima status legende

Odavno Real Madrid nije doživeo sramotu kakva mu se dogodila u nedeljnom El Klasiku. Navijači na Santjago Bernabeuu gledali su kako Barselona rastavlja njihov voljeni klub na proste činioce i na kraju pobedom 4:0 odnosi kući ceo plen. Na sve što je video u najvećoj utakmici španskog fudbala navijajući za svoj bivši, Kraljevski klub, nije ostao imun Hoze Marija Gutijerez Ernandez ili jednostavnije Guti.

Sa 542 utakmice u dresu Blankosa i epitetom čoveka koji je proveo deceniju i po u Realu i osvojio 15 trofeja (pet titula prvaka Španije, tri Lige šampiona) ima status klupske legende, pa ga je još više zabolela nemoć koju su Kraljevići demonstrirali. Nekadašnji povremeni kapiten madridskog kluba je bio toliko razočaran da je njegova verbalna paljba pljuštala u svim pravcima - od Karla Ančelotija do fudbalera.

Izabrane vesti

“Da sam Ančeloti i da pogledam na klupu gde sede Azar, Bejl, Jović, Isko... Govorite mi da nijedan od njih nije spreman za ulazak u igru? Šta se dešava, malo se gubim", u neverici je bio nekadašnji povremeni kapitan Real Madrida.

Imao je Real dva gola zaostatka na poluvremenu, a italijanski stručnjak nakon pauze posegnuo za, u najmanju ruku, čudnim izmenama.

"Gledao sam utakmicu protiv Barselone, obratio sam pažnju na klupu Reala i onda vidim da je Marijano prvi igrač koji ulazi u igru... Kako je to moguće? Zar nisu tu Bejl i Azar? Prva ofanzivna izmena Reala je Marijano, čovek koji uopšte nije igrao ove sezone?"

Nije Guti tu stao, već je nastavio da izbacuje manje Blankosa na videlo.

“Real Madrid ne može da raspolaže sa samo 12 ili 13 igrača. Velikan koji želi da se bori za titulu prvaka Evrope, za trofej u Primeri i Kup kralja ne može da ima tako kratku rotaciju. Šta se ovde dešava? Ko god ne želi da igra, nije deo Real Madrida. To je bar lako, ali pustimo njega da to kaže. Klub ili Anćeloti moraju da kažu igračima 'idite na konferenciju i recite da ne želite da igrate za Real Madrid'. Ovaj klub vas plaća... Kako je moguće da ne igrate", zapitao se Guti

Na kraju, Guti je podržao ideju o dovođenju superzvezda i ozbiljnom pojačavanju Blankosa na leto.

“I dalje sumnjamo da Real treba da potpiše Halanda? Klub mora da dovede Halanda, Mbapea i još četiri, pet fudbalera koji žele da igraju u Madridu", zaključio je Španac.


tagovi

Real MadridKarlo AnćelotiGutiHose Marija Guti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara