Džejms Milner (twitter©LFC)
Džejms Milner (twitter©LFC)

Legenda još godinu dana u Liverpulu: Milner spreman da obori rekord Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 15:46

Engleski univerzalac prihvatio ozbiljno smanjenje plate

Priča koju je 2015. godine Džejms Milner započeo sa Liverpulom, trajaće bar do leta 2023. godine. I klub sa Enfilda i engleski univerzalac potvrdili su da je potpisan novi, jednogodišnji ugovor, a prema pisanju uglednog Atletika, dogovoreno je ozbiljno smanjenje plate čoveka koji bi u naredne dve godine mogao da postane apsolutni rekorder Premijer lige.

Naime, Milner je treunto na četvrtom mestu večne liste engleske elite po broju nastupa (588) i realno je da naredne sezone prestigne Frenka Lamparda koji je odigrao 609. Znatno teže će mu biti da uhvati Rajana Gigsa koji je odigrao 632 meča, odnosno rekordera Gereta Berija (653) od koga ga deli 65 utakmica. Teška, ali ne i nemoguća misija za čoveka koji gazi 37. godinu i čija je karijera počela davne 2002. godine.

Izabrane vesti

Od 2015. godine kada je kao slobodna igrač prešao iz Sitija u Liverpul, odigrao je blizu 300 utakmica za Redse - preciznije na 289 nastupa postigao je 26 i namestio 44 gola. Ali više nego brojkama plenio je spremnošću da "pogine" za ekipu na terenu i da odigra na bilo kojoj poziciji koju mu Jirgen Klop nameni.

"On je pravi uzor. Rekao sam njemu, a mogu da kažem celom svetu - ništa što smo ostvarili prethodnih godina ne bi se dogodilo bez Džejmsa Milnera", rekao je Klop pre dva meseca.

Iako poslednjih sezona, u odnosu na prve dve, igra sa prilično proređenom minutažom, Milner je očigledno ogroman doprinos davao na treninzima i u svlačionici.

"Nikada nisam uzimao igranje za Liverpul zdravo za gotovo i nikada neću. Od vitalnog značaja u odluci da nastavim bilo je verovanje da još mogu da doprinesem timu", rekao je fudbaler iz Lidsa.

Milner je karijeru počeo upravu u Lidsu (2002-2004), zatim je bio u Njukaslu (2004-2008), pa prešao u Aston Vilu (2008-2010) u kojoj je bio i na pozajmici tokom mandata na Sent Džejmsis parku. Sa Mančester Sitijem (2010-2015) počeli su da se gomilaju trofeji, a ta praksa nastavljena je u Liverpulu. Reč je o trostrukom šampionu Engleske, dvostrukom osvajaču FA i Liga kupa, kao i prvaku Evrope iz 2019. godine.


tagovi

Džejms MilnerLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara