Andrea Pirlo i Filipo Inzagi (Reuters)
Andrea Pirlo i Filipo Inzagi (Reuters)

Legende Milana konkurišu za klupu novopečenog člana Serije A

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.22. | 17:34

Andrea Pirlo ili Filipo Inzagi mogli bi da preuzmu Kremoneze

Posle dugih 26 godina čekanja Kremoneze će ponovo igrati Seriju A nakon što je takmičenje u ligaškom delu drugog ranga italijanskog fudbala završio kao drugoplasirani. Nakon što ga je trener Fabio Pekja koji ima dogovor sa Beneventom napustio kormilo, uprava tima iz Lombardije krenula je u potragu za čovekom kompetentnim da je naredne sezone zadrži u najkvalitetnijem fudbalskom nadmetanju na Apeninima. Između ostalih, za klupu konkurišu legende Milana Filipo Inzagi i Andrea Pirlo.

Gledajući iskustvo, tu prednjači Superpipo čija je trenerska karijera počela 2014,. godine kada je preuzeo upravo Milan. Nakon Rosonera vodio je Veneciju, Bolonju, Benevento i Brešu koja mu je krajem marta ove godine uručila otkaz. Sve u svemu u CV-u ima 97 mečeva (22 pobede, 33 remija i 42 poraza) u Seriji A i mršav prosek od 1,02 osvojenih bodova po meču. U Seriji B je znatno uspešniji jer od 111 duela na kojima je vodio klubove (57 pobeda, 36 remija, 17 poraza) prosečno je osvajao 1,86 bodova po utakmici.

Izabrane vesti

Kada je reč o Pirlu, jedini seniorski tim koji je vodio jeste Juventus od osmog avguasta 2020. do 28. maja 2021. godine. Tu staju 52 utakmice, 34 pobede, deset remija i osam poraza, ali mu je na kraju sezone Stara Dama je nakon što joj je prekinut niz od devet uzastopnih titula, odlučila da uruči otkaz mladom stručnjaku. Nasledio ga je aktuelni šef struke Juvea Masimilijano Alegri.

U prilog eventualnom angažovanju Pirla ide poznanstvo i odlični odnosi sa Arijedom Brajdom, strateškim savetnikom popularnih Tigrova, kao i dobar rad sa mladim fudbalerima koji ga je krasio u Juveu U-23, a na kojem se u Kremonezeu dosta insistira.

Nijedan od dvojice stratega ne uliva previše sigurnosti, niti garantuje opstanak u eliti, ali nesumnjivo obojica imaju veliki fudbalski autoritet, a to nije mala stvar.


tagovi

KremonezeAndrea PirloFilipo Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara